Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ.Τ.: Μείωση τιμής-στόχου στα 16,3 ευρώ από HSBC

Σε ”underweight” από ”neutral” υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η HSBC (6/6/2007), μειώνοντας ταυτόχρονα την τιμή-στόχο στα 16,3 ευρώ από 18,8 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο πτωτικής κίνησης κατά 6,4%.

Τ.Τ.: Μείωση τιμής-στόχου στα 16,3 ευρώ από HSBC
Σε ”underweight” από ”neutral” υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η HSBC (6/6/2007), μειώνοντας ταυτόχρονα την τιμή-στόχο στα 16,3 ευρώ από 18,8 ευρώ μετά τα αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της διοίκησης για την κερδοφορία στη χρήση 2007.

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι στόχοι που τέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη η οποία ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι αισιόδοξοι και για να επιτευχθούν θα απαιτηθεί επιθετική τιμολόγηση, κάτι που θα πλήξει τα καθαρά έσοδα από τόκους του Ταμιευτηρίου.

Εάν σε αυτό προστεθούν η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και η ισχνή εικόνα των εσόδων από προμήθειες, η επενδυτική ελκυστικότητα του ΤΤ χάνει τη λάμψη της, τονίζει η HSBC.

Ως εκ τούτου, ο οίκος μειώνει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του ΤΤ κατά 15%, 14% και 15% για το 2007, το 2008 και το 2009, ενώ και η ποιότητα των κερδών ”παραμένει μη πειστική”, τονίζει.

Η HSBC προχωρά σε ανάλογη αναπροσαρμογή στην τιμή-στόχο, την οποία μειώνει στα 16,3 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο πτωτικής κίνησης κατά 6,4%, ενώ υποβαθμίζει και τη σύσταση σε ”underweight” από ”neutral”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v