Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman Brothers: Τι λέει για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank

Την ελκυστική αποτίμηση της EFG Eurobank, τις αναπτυξιακές προοπτικές της Εθνικής Τράπεζας και τον αμυντικό χαρακτήρα της μετοχής της Alpha Bank επισημαίνει η Lehman Brothers σε σημερινή (5/6) έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Οι συστάσεις. Οι τιμές - στόχοι. Οι προοπτικές.

Lehman Brothers: Τι λέει για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank
Την ελκυστική αποτίμηση της EFG Eurobank, τις αναπτυξιακές προοπτικές της Εθνικής Τράπεζας και τον αμυντικό χαρακτήρα της μετοχής της Alpha Bank επισημαίνει η Lehman Brothers σε σημερινή (5/6) έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Όπως αναφέρει η Lehman, η τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής της Eurobank, η οποία διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 11,2 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη 2008, είναι ιδιαίτερα ελκυστική για μια τράπεζα της οποίας τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να ”τρέχουν” με ετήσιο ρυθμό 23% την περίοδο 2007-2009 και με απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξεως του 20%.

Η Lehman Brothers αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 30,9 από 37 ευρώ μετά το split των μετοχών, ενώ διατηρεί σύσταση ”overweight”.

Εν τω μεταξύ, ο οίκος εκτιμά ότι η αγορά υποτιμά την ανάπτυξη που θα επιτύχει η Εθνική Τράπεζα κατά την επόμενη τριετία, λόγω τόσο της ισχυρής θέσης της στην Ελλάδα όσο και της επέκτασης στην Τουρκία, η οποία παρέχει διασπορά αλλά αποτελεί και μοχλό ανάπτυξης για την τράπεζα. Η μετοχή διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 11,9 με βάση τα κέρδη 2008 έναντι 11,5 για τον ευρωπαϊκό κλάδο. Η Lehman Brothers επισημαίνει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα χαμηλή αποτίμηση για μια τράπεζα της οποίας η αύξηση των κερδών ανά μετοχή αναμένεται να ξεπεράσει το 26% στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση ”overweight” με τιμή-στόχο στα 51 ευρώ για την τράπεζα.

Η Alpha Bank είναι η λιγότερο προτιμώμενη ελληνική τράπεζα, επισημαίνει η Lehman, καθώς η επέκτασή της στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης είναι μικρότερη των ανταγωνιστών της. Όπως αναφέρει, η Alpha Βank είναι ο πιο αμυντικός τίτλος μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Δίνει σύσταση ”equalweight” με τιμή-στόχο στα 26 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v