Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank:Άλμα κερδών βλέπει για ελληνικές τράπεζες

Αύξηση 46% στα ανακοινωμένα καθαρά κέρδη θα εμφανίσει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος το 2007, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με ημερομηνία 4 Ιουνίου. Τι εκτιμά ο οίκος για Αγροτική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική, Marfin και Τράπεζα Κύπρου.

D. Bank:Άλμα κερδών βλέπει για ελληνικές τράπεζες
Αύξηση 46% στα ανακοινωμένα καθαρά κέρδη θα εμφανίσει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος το 2007, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με ημερομηνία 4 Ιουνίου.

Ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του επισημαίνει ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον για τον κλάδο παραμένει ευνοϊκό στην Ευρώπη, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 11,3.

Με οριακό premium διαπραγματεύονται οι μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, σύμφωνα με τον οίκο, καθώς το Ρ/Ε του κλάδου προσδιορίζεται στο 11,8 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008.

Ο οίκος εκτιμά αύξηση της καθαρής κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών κατά 46% για τη χρήση 2007, 14% για το 2008 και 22% για το 2009%, ενώ η προσαρμοσμένη κερδοφορία των τραπεζών αναμένεται να ενισχυθεί κατά 38% το 2007, 24% το 2008 και 22% το 2009.

Η Deutsche Bank δίνει σύσταση ”buy” για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα (με τιμή-στόχο στα 50 ευρώ), Marfin Popular Bank (με τιμή-στόχο στα 12 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (με τιμή-στόχο στα 17 ευρώ), Πειραιώς (με τιμή-στόχο στα 35 ευρώ) και Eurobank (με τιμή-στόχο στα 30,9 ευρώ).

Παράλληλα, δίνει σύσταση ”hold” για τις μετοχές των Αγροτική Τράπεζα (με τιμή-στόχο στα 4,5 ευρώ) και Alpha Bank (με τιμή-στόχο στα 26,5 ευρώ).

Ειδικότερα για τη μετοχή της Εθνικής, η Deutsche Bank αναφέρει ότι η σύσταση ”buy” δικαιολογείται από την ισχυρή παρουσία του ομίλου στη νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και από τον χαμηλό λόγο δανείων - καταθέσεων.

Η σύσταση ”αγοράς” στη μετοχή της Eurobank δικαιολογείται από την ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και από τις προοπτικές στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η τράπεζα, επισημαίνει η Deutsche Bank, βρίσκεται ακόμη σε φάση ισχυρής οργανικής ανάπτυξης στις αγορές αυτές, κάτι που εξηγεί τη μικρή συμβολή στα μεγέθη της από τη νοτιοανατολική Ευρώπη στην παρούσα φάση.

Ο οίκος δίνει σύσταση ”buy” για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς λόγω της εκτιμώμενης ισχυρής αύξησης των κερδών ανά μετοχή του ομίλου (34% την περίοδο 2006-2009). Όπως αναφέρει, η Πειραιώς αναμένεται να σημειώσει την καλύτερη αύξηση κερδών ανά μετοχή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 34% στην περίοδο 2006-2010 λόγω της σταδιακής ωρίμανσης του δικτύου της.

Ο οίκος δίνει σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας καθώς, όπως αναφέρει, η εταιρία οφείλει να δείξει την ικανότητά της να βελτιώνει τα μεγέθη της και στα επόμενα τρίμηνα.

Για τη μετοχή της Alpha Bank η σύσταση ”hold” δικαιολογείται καθώς η ανάπτυξη της τράπεζας είναι ισχνότερη σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της στην Ελλάδα.



Η Deutsche Bank δίνει σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Marfin λόγω των εκτιμήσεων για ισχυρή αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου (30% στην περίοδο 2007-2009).

Η σύσταση ”αγοράς” για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου δικαιολογείται από την εκτιμώμενη ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή στην περίοδο 2006-2009 (32%) αλλά και από τις προοπτικές αναθεώρησης των κερδών της έως και κατά 9% το 2009 λόγω της μείωσης των απαιτήσεων για κεφαλαιακή επάρκεια στην Κύπρο, καθώς και από τις εξελίξεις σε Ρωσία και Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v