Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Πώς αποτιμούν τα αποτελέσματα 3 διεθνείς οίκοι

Στο μικροσκόπιο τριών διεθνών οίκων τα αποτελέσματα της Eurobank. Που εστιάζουν JP Morgan, Credit Suisse και Wood. Δεν μεταβάλλουν τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για την μετοχή της εισηγμένης.

Eurobank: Πώς αποτιμούν τα αποτελέσματα 3 διεθνείς οίκοι

Σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου της Eurobank προχωρούν οι διεθνείς οίκοι.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα καθαρά έσοδα από τόκους της Eurobank το δ΄ τρίμηνο, εκτιμά η Credit Suisse σε report στο οποίο διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,33 ευρώ και την σύσταση Neutral.

Ο διεθνής οίκος αποδίδει την θετική εξέλιξη στα μικρότερα καταθετικά κόστη.

Παράλληλα αναφέρει ότι οι ζημίες που σημείωσε η τράπεζα ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων. Τονίζει όμως ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Eurobank δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο έχει η γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Είμαστε αρνητικοί για τις ελληνικές τράπεζες. Η πολιτική κατάσταση παραμένει ασαφής και οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν στο περιθώριο, τονίζει η Credit Suisse.

Από την πλευρά της η Wood χαρακτηρίζει τις ζημίες της Eurobank υψηλότερες των προβλέψεων κυρίως λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με την Wood οι προοπτικές για το α΄ εξάμηνο παραμένουν αβέβαιες ωστόσο είναι θετική η μείωση του κόστους στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση Hold και την τιμή-στόχο των 0,140 ευρώ για τη μετοχή της εισηγμένης.

Η JP Morgan τονίζει πως το story αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών παραμένει, ωστόσο οι μακροοικονομικοί-πολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρόνο και την έκταση της ανάκαμψης.

Σε ό,τι αφορά την Eurobank στέκεται στη μείωση του κόστους για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου στα 0,107 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v