Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑΚ: Απόδοση 20,7% από την αρχή του 2007

Την τέταρτη καλύτερη απόδοση ανάμεσα σε 23 χρηματιστήρια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας καταγράφει το πρώτο πεντάμηνο του έτους το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η βελτιωμένη πορεία του χρηματιστηρίου το 2006 συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2007.

ΧΑΚ: Απόδοση 20,7% από την αρχή του 2007
Την τέταρτη καλύτερη απόδοση ανάμεσα σε 23 χρηματιστήρια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας καταγράφει το πρώτο πεντάμηνο του έτους το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, το βελτιωμένο κλίμα αποδίδεται στην άνοδο της κερδοφορίας των εταιριών που διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ, αλλά και στο κύμα των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η βελτιωμένη πορεία του χρηματιστηρίου το 2006 συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2007. Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε για λογαριασμό της StockWatch η CLR Financial and Securities Services, το πρώτο πεντάμηνο του 2007 η απόδοση τόσο του Γ.Δ. τιμών του ΧΑΚ όσο και του δείκτη FTSE 20 ανέρχεται στο 20,7%.

O Γ.Δ. τιμών του ΧΑΚ αναρριχήθηκε χθες στις 4.709,2 μονάδες από 3.900,4 μονάδες την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση του 2006 και ο FTSE στις 1.606,9 μονάδες από 1.331,4 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει το χρηματιστήριο της Κίνας με απόδοση 53,9%. Ο δείκτης Shanghai Se Composite Ix έκλεισε χθες στις 4.117,57 μονάδες. Τη δεύτερη καλύτερη απόδοση σε ποσοστό 26,1% σημειώνει το χρηματιστήριο της Πολωνίας, ενώ τρίτο στην κατάταξη πριν από το ΧΑΚ είναι το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με απόδοση 22,3%.

Σημαντική απόδοση 19,5% και 18,75% αντίστοιχα καταγράφουν ο δείκτης DAX της Γερμανίας και ο Bolsa του Μεξικού. Ο Γ.Δ. τιμών του Χ.Α. καταγράφει κέρδη 13,2% και ο FTSE 12,4%. Το μόνο χρηματιστήριο που κινείται πτωτικά είναι αυτό της Ρωσίας με τον δείκτη RTS να καταγράφει απώλειες 7,4%.

”Η βελτίωση της κερδοφορίας κυρίως των τραπεζών αλλά και άλλων εταιριών και το κύμα των εξαγορών και συγχωνεύσεων επηρέασαν σημαντικά το Χ.Α.”, δήλωσε στη StockWatch ο διαχειριστής κεφαλαίων στη Λαϊκή Επενδυτική κ. Δημήτρης Ζησιμίδης.

Ανάμεσα στις Δημόσιες Προτάσεις για εξαγορά εταιριών που ξεχωρίζουν το πρώτο πεντάμηνο του έτους είναι η Δ.Π. της Thalassa Holdings προς Lanitis Development, η Δ.Π. της Vivartia προς Christies, η Δ.Π. της Dolphin Capitals προς Aristo Developers, η Δ.Π. της BOCY και Laiki Inv. προς Cytrustees καθώς και η συμφωνία συνεργασίας του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού και της Κυπριακής Εταιρίας Τσιμέντων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η λειτουργία της κοινής πλατφόρμας ΧΑΚ - Χ.Α. ανεβάζει τις προσδοκίες για καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v