Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 28 ευρώ μειώνει την τιμή η HSBC

Στα 28 ευρώ ανά μετοχή, από 29 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η HSBC, με έκθεσή της στις 4/6, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”. Η HSBC αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 15% το 2006-2010, ποσοστό που θεωρεί αρκετά ισχυρό, αν και χαμηλότερο του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση της τράπεζας για 20%.

Alpha Bank: Στα 28 ευρώ μειώνει την τιμή η HSBC
Στα 28 ευρώ ανά μετοχή, από 29 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η HSBC, με έκθεσή της στις 4/6, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η HSBC, η νέα χαμηλότερη κατά 3% τιμή-στόχος υποδηλώνει σημαντική συνολική επιστροφή (της τάξης του 18,9%) έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής. Παράλληλα, διατηρείται η σύσταση ”overweight”, καθώς η Alpha Bank προσφέρει θετικές προοπτικές ανάπτυξης των κερδών της και υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας και ROE.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η Alpha Bank έχει υποαποδώσει σημαντικά έναντι των μεγάλων εγχώριων ανταγωνιστών της μέχρι στιγμής φέτος και διαπραγματεύεται 11,3 φορές τα εκτιμώμενα για το 2008 κέρδη ανά μετοχή, με τον χαμηλότερο πολλαπλασιαστή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Σημειώνει ότι η σχετική πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας οφείλεται στη μεγαλύτερη του αναμενομένου συμπίεση των περιθωρίων της, η οποία σύμφωνα με την HSBC έχει ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η HSBC αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 15% το 2006-2010, ποσοστό που θεωρεί αρκετά ισχυρό, αν και χαμηλότερο του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση της τράπεζας για 20%, καθώς η χρηματιστηριακή τηρεί επιφυλακτική στάση όσον αφορά στην αύξηση του όγκου του δανεισμού και του κόστους επέκτασης στη ΝΑ. Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v