Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαιοφορίδης - Καραδήμα καταθέτουν ως ύποπτοι

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η Γενική Διευθύντρια του λογιστηρίου του Ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην υπόθεση των ομολόγων. Καλούνται επίσης στελέχη της JP Morgan, της ΝΑΜ, της Ακρόπολις καθώς και τραπεζών, αλλά και χρηματιστηριακών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των ομολόγων.

Σημαιοφορίδης - Καραδήμα καταθέτουν ως ύποπτοι
της Εύας Καραμανώλη

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η Γενική Διευθύντρια του λογιστηρίου του Ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην υπόθεση των ομολόγων.

Οι καταθέσεις ενώπιον των Εισαγγελέων Εφετών, Αντώνη Λιόγα και Γρηγόρη Πεπόνη, αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δεύτερα.

Κλήσεις προκείμενου να καταθέσουν ως ύποπτοι έχουν ήδη αποσταλεί στους Προέδρους και στα μέλη των ΔΣ των 4 Ταμείων στα οποία κατέληξε το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, ενώ εν συνεχεία θα κληθούν στελέχη της JP Morgan, της ΝΑΜ, της Ακρόπολις καθώς και τραπεζών, αλλά και χρηματιστηριακών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των ομολόγων.

Τα αδικήματα που ερευνούν οι Εισαγγελείς είναι αυτά της απάτης, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της φοροδιαφυγής.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η ΤτΕ στους Εισαγγελείς Εφετών 22 τράπεζες ελληνικές αλλά και του εξωτερικού είχαν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με ασφαλιστικά Ταμεία την περίοδο 1999-2006. Aπό τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτουν ευρήματα σε βάρος των υπευθύνων της Ακρόπολις, Θεόδωρου και Σοφοκλή Πρινιωτάκη και Γ. Αποστολίδη αλλά και σε βάρος του Γ. Παπαμαρκάκη της NAM.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν προκύψει στοιχεία σε βάρος στελεχών του ΓΛΚ καθώς από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί στιγμής φαίνεται να μην γνώριζαν ότι το ομόλογο θα καταλήξει σε ασφαλιστικά Ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v