Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Απορρίπτει αντιπροτάσεις των Ταμείων

Απορρίπτει η JP Morgan την αντιπρόταση των τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων για την έντοκη επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Πιθανώς όμως να τεθεί η ”διαπραγμάτευση” σε νέα βάση, υπό την προειδοποίηση των Ταμείων να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματά τους.

JP Morgan: Απορρίπτει αντιπροτάσεις των Ταμείων
της Έλενας Λάσκαρη

Απορρίπτει η JP Morgan την αντιπρόταση των τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων για την έντοκη επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Το ζητούμενο τώρα είναι αν θα επανέλθει η JP Morgan με μια βελτιωμένη προσφορά, καθώς η σημερινή προθεσμία (στις 6:00 το απόγευμα ώρα Λονδίνου) για την τοποθέτηση των Ταμείων έναντι της πρότασής της, επί της ουσίας, έχει ακυρωθεί.

Χθες τα ασφαλιστικά ταμεία που εμπλέκονται στην αγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ απάντησαν στο σύνολό τους αρνητικά στην πρόταση της JP Morgan.

Τα τέσσερα ταμεία, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΣΕΥΠ και ΤΕΑΥΦΕ, στις συνεδριάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων τις προηγούμενες ημέρες αποφάσισαν να διεκδικήσουν και τους αναλογούντες τόκους των μεριδίων του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Στην προοπτική αυτή η JP Morgan φέρεται αρνητική. Πιθανώς όμως να τεθεί η ”διαπραγμάτευση” σε νέα βάση, υπό την προειδοποίηση των Ταμείων να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v