Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής-στόχου από 3 ξένους οίκους

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ προχώρησαν με εκθέσεις τους στις 31/5 τρεις διεθνείς οίκοι. Η Dresdner Kleinwort αυξάνει στα 27 ευρώ, με σύσταση ”buy”, στο ίδιο επίπεδο ”ανεβάζει” η JP Morgan με σύσταση ”overweight”, ενώ 26 ευρώ είναι η νέα τιμή-στόχος από την ING Financial Markets με σύσταση ”buy”.

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής-στόχου από 3 ξένους οίκους
Τον πήχη για τον ΟΤΕ ανεβάζουν τρεις διεθνείς οίκοι, με εκθέσεις τους στις 31/5, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών του Οργανισμού για τους τρεις πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης.

Αναλυτικότερα, η Dresdner Kleinwort αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ στα 27 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy”. Στην έκθεσή της αναφέρει ότι η εταιρία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα α’ τριμήνου, με τα μεγέθη να διαμορφώνονται σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών. Σημειώνει επίσης ότι ο ΟΤΕ σχεδιάζει να προτείνει επαναγορά μετοχών έως και 10% τους επόμενους 12 μήνες.

Στα 27 ευρώ, από 26 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο η JP Morgan, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”, ενώ παράλληλα αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τον Οργανισμό. Στην έκθεσή της σημειώνει πως η αύξηση της τιμής-στόχου αντανακλά κυρίως την έγκριση της παραχώρησης του ποσοστού 4% περίπου στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Ο διεθνής οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα EBITDA του 2007 και 2008 κατά 4% και 0,4% αντίστοιχα, προκειμένου να αντανακλάται η βελτιωμένη λειτουργική απόδοση της RomTelecom και το χαμηλότερο του αναμενομένου κόστος του πλεονάσματος στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας κατά το α’ τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 και του 2008 αυξάνονται σε 1,48 ευρώ (από 1,35 ευρώ) και 1,54 ευρώ (από 1,52 ευρώ) αντίστοιχα.

Η ING Financial Markets διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τον Οργανισμό, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ, από 25 ευρώ προηγουμένως. Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει ”υγιή” τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του ΟΤΕ, ενώ αναφέρεται στην πρόθεση για επαναγορά μετοχών έως και 10%. Επίσης, εκτιμά πως η συνεισφορά του κράτους στην εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ θα ανέλθει στα 405 εκατ. ευρώ, ή περίπου 0,8 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου στα 23,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v