Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Αύξηση τιμής στα 23 ευρώ από Citigroup

Στα 23 ευρώ ανά μετοχή, από 19 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή στόχο για την Fourlis η Citigroup, με έκθεσή της στις 30/5, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Σύμφωνα με την Citigroup, η αύξηση των πωλήσεων, των EBITDA και των καθαρών κερδών ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων του διεθνούς οίκου, ενώ σημειώνει ότι όλα τα τμήματα υπεραπέδωσαν.

Fourlis: Αύξηση τιμής στα 23 ευρώ από Citigroup
Στα 23 ευρώ ανά μετοχή, από 19 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή στόχο για την Fourlis η Citigroup, με έκθεσή της στις 30/5, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Σύμφωνα με την Citigroup, η αύξηση των πωλήσεων, των EBITDA και των καθαρών κερδών ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων του διεθνούς οίκου, ενώ σημειώνει ότι όλα τα τμήματα υπεραπέδωσαν – με τις πωλήσεις των ΙΚΕΑ να ενισχύονται κατά 30%, των Intersport κατά 37% και των πωλήσεων χονδρικής κατά 40%- με παρόμοια εντυπωσιακή βελτίωση της κερδοφορίας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης των ΙΚΕΑ (Ten by Ten), ο διεθνής οίκος εκτιμά πως κάποιες μικρές καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες (όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των ΙΚΕΑ στην Κύπρο που τοποθετείται πλέον τον Σεπτέμβριο).

Για τον λόγο αυτό, η αύξηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007-2008 είναι της τάξης του 4-6%, ενώ μεγαλύτερες αναβαθμίσεις αναμένονται για την περίοδο 2009-2010. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή εκτιμάται πως θα είναι της τάξης του 38% μέχρι το 2010.

Όπως αναφέρει η Citigroup, οι μετοχές της Fourlis διαπραγματεύονται 18,5 φορές τα εκτιμώμενα για το 2008 κέρδη ανά μετοχή –το οποίο θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 10,7 μέχρι το 2010.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Ten by Ten για τα ΙΚΕΑ, οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου αναμένεται να υπερβούν τα 100 εκατ. ευρώ και ο Fourlis θα διαθέτει καταστήματα ΙΚΕΑ και σε περιοχές πέραν της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, επισημαίνει η Citigroup.

Εξάλλου, με έκθεσή της στις 29/5, η Deutsche Bank προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Fourlis κατά 5%, στα 22,1 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η αύξηση της τιμής-στόχου οφείλεται κυρίως στις επιδώσεις των ΙΚΕΑ (αύξηση EBITDA 47%, ΕΒΤ +61% και πωλήσεις +30%), ενώ αντανακλούν τις νέες εκτιμήσεις για αύξηση των πωλήσεων του 2007 κατά 15% για τα δυο υπάρχοντα καταστήματα ΙΚΕΑ, έναντι προβλέψεων για αύξηση 2% προηγουμένως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v