Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day.gr για α΄ τρίμηνο ΟΤΕ

Στα 118 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2007 του ΟΤΕ, καταγράφοντας άνοδο 7,3%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Thomson Financial News. Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τη Romtelecom, τα EBITDA και τις πωλήσεις του Οργανισμού.

Δημοσκόπηση του euro2day.gr για α΄ τρίμηνο ΟΤΕ
Στα 118 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2007 του ΟΤΕ, καταγράφοντας άνοδο 7,3%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Αlpha Finance, Citigroup, Eurobank Sec., HSBC, Lehman Brothers, Marfin–Egnatia, Piraeus Sec., UBS και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 96 και 124,5 εκατ. ευρώ έναντι 110 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

”Εκτιμώ ότι η ισχύς στην εγχώρια σταθερή και κινητή τηλεφωνία θα αντισταθμιστεί από την αδυναμία της Romtelecom”, σχολιάζει ο κ. Βαγγέλης Καρανίκας, αναλυτής της HSBC Pantelakis. ”Υπάρχει ζήτημα συγκρισιμότητας, καθώς ενώ τα αποτελέσματα α’ τριμήνου θα περιλαμβάνουν τη Γερμανός για πρώτη φορά, δεν θα υπάρχει η συμβολή από την Αrmentel, η οποία πωλήθηκε στο δ’ τρίμηνο. Όμως είμαι σίγουρος ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα στηριχτούν από την κινητή τηλεφωνία”, προσθέτει ο κ. Καρανίκας.

Ο κ. Bosco Ojeda, αναλυτής της UBS, υπογραμμίζει ότι ”τα αποτελέσματα θα είναι σχετικά καλά καθώς θα υπάρξει σταθεροποίηση στη σταθερή τηλεφωνία, ιδίως μετά την περυσινή αναδιάρθρωση, και τέτοιου τύπου σταθεροποίηση είναι σπάνια στις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου. Η θυγατρική στη Ρουμανία λογικά θα εγγράψει ισχυρά περιθώρια και γνωρίζουμε ήδη ότι η Cosmote αναπτύσσεται οργανικά με ρυθμό 12,5% εξαιρουμένης της συμβολής της Γερμανός”.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννούλης, αναλυτής της Alpha Finance, τονίζει ότι ”τα EBITDA από τη σταθερή τηλεφωνία ίσως αποτελέσουν μια θετική έκπληξη, κυρίως λόγω χαμηλότερου κόστους, μετά το περυσινό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”.

Ωστόσο, ο κ. Γιαννούλης προειδοποιεί ότι ”η Romtelecom θα έχει επιβαρυνθεί από τον ανταγωνισμό. Μέχρι τώρα, οι πιέσεις στα έσοδα έχουν αντισταθμιστεί από μείωση στα μισθολογικά κόστη, αλλά αυτό ενδέχεται να μην μπορεί να συνεχιστεί”.

Τα EBITDA του α΄ τριμήνου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 532 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 4%, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται μεταξύ 497 και 537 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Christian Kerr, αναλυτής της Lehman Brothers, επισημαίνει: ”Περιμένουμε μικτά αποτελέσματα α’ τριμήνου. Βλέπουμε καλά μεγέθη από την εγχώρια σταθερή τηλεφωνία, κυρίως λόγω της καλής εκτέλεσης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και του ήπιου εγχώριου περιβάλλοντος. Ωστόσο, περιμένουμε αδυναμία στα μεγέθη της Romtelecom ως αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού”.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ΟΤΕ προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 9% στο 1,51 δισ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να διαμορφώνεται από 1,47 έως 1,56 δισ. ευρώ.

Ο αναλυτής κ. Βασίλης Ράπτης της Proton αναφέρει: ”Θα επικεντρωθούμε στο κατά πόσο τα έσοδα από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες θα αντισταθμίσουν τη μείωση στα έσοδα από τις φωνητικές κλήσεις, ενώ θα αναζητήσουμε και εξελίξεις για τις πιθανές απορροφήσεις των Cosmote και OTEnet”.

O ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου την Τετάρτη, 30 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v