Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δυσκολίες και στα επόμενα 3μηνα, λέει η UBS

Αδύναμα, όμως ευθυγραμμισμένα σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις, χαρακτηρίζει η UBS με έκθεσή της στις 24/5 τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η ΔΕΗ. Ο διεθνής οίκος προβλέπει τις δυσκολίες να συνεχιστούν και στο β’ και γ’ τρίμηνο της χρήσης.

ΔΕΗ: Δυσκολίες και στα επόμενα 3μηνα, λέει η UBS
Αδύναμα, όμως ευθυγραμμισμένα σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις, χαρακτηρίζει η UBS με έκθεσή της στις 24/5 τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η ΔΕΗ.

Στην έκθεσή της η UBS προβλέπει ένα δύσκολο β’ και γ’ τρίμηνο, λόγω των εκτιμήσεων για υψηλά κόστη παραγωγής από ένα ”θερμό και στεγνό” καλοκαίρι, που θα συνδυάζεται με υψηλές τιμές αγοράς ηλεκτρισμού από την ΔΕΗ.

Ωστόσο, εκτιμά πως αυτό θα αντισταθμιστεί εν μέρει από την αυξανόμενη παραγωγή ρεύματος με χρήση λιγνίτη στο μείγμα παραγωγής για το υπόλοιπο του 2007 και το χαμηλότερο κόστος καυσίμων.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 17,80 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”reduce” για την Επιχείρηση, ενώ εκτιμά πως η ΔΕΗ θα υποαποδόσει έναντι της ελληνικής αγοράς το 2007.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 20,80 ευρώ στην συνεδρίαση της 24ης Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v