Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή τιμής για ΟΤΕ-ΚΟΣΜΟ από Morgan Stanley

Στα 26 ευρώ, από 25,9 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, με έκθεσή της στις 25/5, στην οποία αναβαθμίζει παράλληλα τη σύσταση για τον Οργανισμό σε ”overweight” από ”equalweight” προηγουμένως. Στην ίδια έκθεση, ο διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο για την Cosmote στα 24,50 ευρώ, από 24,20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”.

Αλλαγή τιμής για ΟΤΕ-ΚΟΣΜΟ από Morgan Stanley
Στα 26 ευρώ, από 25,9 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, με έκθεσή της στις 25/5, στην οποία αναβαθμίζει παράλληλα τη σύσταση για τον Οργανισμό σε ”overweight” από ”equalweight” προηγουμένως.

Στην ίδια έκθεση, ο διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο για την Cosmote στα 24,50 ευρώ, από 24,20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ, η Morgan Stanley σημειώνει ότι αναβαθμίζει τη σύστασή της καθώς θεωρεί ότι θετικοί καταλύτες ενδέχεται να δώσουν ώθηση στην τιμή της μετοχής του Οργανισμού τους επόμενους 12 μήνες.

Η τιμή-στόχος των 26 ευρώ (περιθώριο ανόδου 13%) αντανακλά τη δίκαιη αποτίμηση των 24,2 ευρώ και τα ενδεχόμενα οφέλη από την αναδιάρθρωση του Ασφαλιστικού, τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και την ”αποκρυστάλλωση” της αξίας από τα περιουσιακά στοιχεία real estate.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει επίσης ότι θεωρεί πως ο ΟΤΕ θα μπορούσε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για φέτος μερική πώληση του ποσοστού 39% που κατέχει η κυβέρνηση στην Cosmote, με την επαναγορά μετοχών από την κυβέρνηση.

Για την Cosmote, η Morgan Stanley αναφέρει πως η μικρή αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου (περιθώριο ανόδου 3%) γίνεται εν όψει της σχεδιαζόμενης απόκτησης των μειοψηφιών της εταιρίας από τον ΟΤΕ.

Σημειώνει επίσης ότι θεωρεί μάλλον απίθανο ο Οργανισμός να θελήσει να ”αναστατώσει” τους μετόχους της Cosmote –πιθανούς μετόχους του ΟΤΕ- με μια προσφορά σημαντικά χαμηλότερη της τιμής της αγοράς, και ως εκ τούτου εκτιμά πως τα 22,6 ευρώ θα είναι το κατώτατο επίπεδο προσφοράς.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου στα 22,66 ευρώ, ενώ της Cosmote στα 23,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v