Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αδικαιολόγητη η τιμή της μετοχής λέει η MS

Ενδείξεις μείωσης του κόστους παρατήρησε η Morgan Stanley (23/5) στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2007 η ΔΕΗ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η τιμή της μετοχής της Επιχείρησης εξακολουθεί να είναι αδικαιολόγητη. Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 13 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”underweight” για τη ΔΕΗ.

Ενδείξεις μείωσης του κόστους παρατήρησε η Morgan Stanley στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2007 η ΔΕΗ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η τιμή της μετοχής της Επιχείρησης εξακολουθεί να είναι αδικαιολόγητη.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 23/5, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 13 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”underweight”, η Morgan Stanley αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις του διεθνούς οίκου, λόγω της μείωσης στη ζήτηση, της μειωμένης υδροηλεκτρικής παραγωγής και των αυξημένων αγορών ηλεκτρισμού.

Ο διεθνής οίκος, δεδομένων των επιδεινούμενων συνθηκών της αγοράς, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης για την περίοδο 2007-2009 κατά 10%.

Παράλληλα, τονίζει ότι η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ προεξοφλεί μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη στην κερδοφορία, η οποία θα υποδήλωνε σημαντική μείωση στα κόστη, στις τιμές των εμπορευμάτων, αλλά και δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης να αυξήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και να εξοφλήσει τα χρέη της προς τη ΔΕΗ.

Η Morgan Stanley εκτιμά πως το πιθανό story αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ είναι αναμενόμενο και πως η τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν είναι δικαιολογημένη, ακόμα και με το καλύτερο σενάριο.

Η μετοχή της Επιχείρησης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 23ης Μαΐου στα 20,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v