Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day.gr για α΄ τρίμηνο ΟΠΑΠ

Στα 135 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2007 του ΟΠΑΠ, καταγράφοντας άνοδο 10%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Thomson Financial News. Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τα EBITDA, τις πωλήσεις και την πορεία των παιχνιδιών του Οργανισμού.

Δημοσκόπηση του euro2day.gr για α΄ τρίμηνο ΟΠΑΠ
Στα 135 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2007 του ΟΠΑΠ, καταγράφοντας άνοδο 10%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Αlpha Finance, Eurobank Sec., HSBC, Marfin–Egnatia, P&K, Piraeus Sec. και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 129 και 144 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τη χαμηλότερη φορολογία αλλά και τις πωλήσεις του Κino.

Ο κ. Π. Μαβραντζάς της HSBC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ενισχυθούν από τη χαμηλότερη φορολογία, ενώ τα EBITDA θα κινηθούν σταθεροποιητικά δεδομένου του payout, των εξόδων προβολής αλλά και των δαπανών για τις υπηρεσίες της Intralot.

O κ. Ν. Λιανέρης προέβλεψε ότι τα EBITDA θα κινηθούν πτωτικά κατά 1,2%, στα 177,1 εκατ., με το περιθώριο να υποχωρεί στο 20% από 20,8% κυρίως λόγω δαπανών προβολής του Πάμε Στοίχημα.

Παράλληλα προέβλεψε πως οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 5% κυρίως λόγω της πορείας των πωλήσεων του Kino.

Tα EBITDA του α΄ τριμήνου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 185 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 3,2%, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται μεταξύ 177,1 και 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Τζουτζουράκης της Marfin–Egnatia προέβλεψε ότι οι πωλήσεις του Πάμε Στοίχημα θα εμφανίσουν μονοψήφια πτώση κυρίως λόγω του payout αλλά και της καθυστέρησης έναρξης των αγώνων του Champions League και του UEFA.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο ΟΠΑΠ έκανε ελκυστικότερο το παιχνίδι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες ”μοναδικού” (single betting) στοιχηματισμού.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ΟΠΑΠ προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 5% στο 1,096 δισ., με το εύρος των προβλέψεων να διαμορφώνεται από 1,083 έως 1,12 δισ. ευρώ.

Ο κ. Δ. Γιαννούλας της Alpha Finance τόνισε ότι θα στρέψει την προσοχή του στο Πάμε Στοίχημα, ενώ προέβλεψε ότι η διεύρυνση του ωραρίου του Kino θα ενισχύσει τις πωλήσεις του παιχνιδιού κατά 18%.

Εξάλλου εκτίμησε ότι το EBITDA θα κινηθεί σταθεροποιητικά, ενώ η χαμηλότερη φορολογία θα ευνοήσει τα καθαρά κέρδη. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η αγορά θα εστιάσει την προσοχή της στις εξελίξεις στον διαγωνισμό για τα τερματικά του ΟΠΑΠ και στο business plan.

O ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 30 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v