Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Προϋποθέσεις ανόδου για τον Mid 40

Eάν στις επόμενες μέρες εξακολουθήσουν να ισχύουν ορισμένες τεχνικές προϋποθέσεις, τότε ο δείκτης Mid 40 θα οδηγηθεί προς το επόμενο σημαντικό μακροπρόθεσμο σημείο αντίστασης των 6.350 μονάδων, επισημαίνει σε σχετική τεχνική της ανάλυση η Fortius Finance.

Fortius: Προϋποθέσεις ανόδου για τον Mid 40
Το πιο ενδιαφέρον γεγονός που πραγματοποιήθηκε στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του δείκτη Mid 40 είναι η ανοδική διάσπαση του σχηματισμού συνέχισης τάσης pennant (σημαιάκι), επισημαίνει η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση για τον 40άρη με ημερομηνία 23/5/2007.

Ο εν λόγω σχηματισμός, άρχισε από τα τέλη Απριλίου με την αρχική πλευρά να διαμορφώνεται ανάμεσα στη κορυφή S και τον τοπικό πυθμένα J. Το pennant συνήθως αντιπροσωπεύει περιοχές στις οποίες πραγματοποιούνται από ορισμένους επενδυτές συγκρατημένες ρευστοποιήσεις αποκομίζοντας κέρδη από τη μέχρι τώρα ανοδική πορεία, ενώ στατιστικώς η ανοδική του διάσπαση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών ξεκινάει ένα νέο κύκλο ανόδου.

Έτσι λοιπόν, τεκμαίρει η χρηματιστηριακή, εάν στις επόμενες μέρες δεν παραβιαστεί καθοδικά ο σχηματισμός αυτός, τότε ο δείκτης θα οδηγηθεί προς το επόμενο σημαντικό μακροπρόθεσμο σημείο αντίστασης των 6.350 μονάδων.

Με άνοδο της τάξεως του 0,14%, στις 6202,97 μονάδες, έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE ASE MID 40 καταγράφοντας νέο υψηλό επτά ετών. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 7930 πράξεις στα 56,5 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος διακύμανσης βρέθηκε στις 41,53 μονάδες (6211,62 με 6170,09 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v