Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΗΧΚ: Υποχώρηση κερδών στο 3μηνο ”βλέπει” η Citi

Πτώση της τάξης του 6% εκτιμά η Citigroup, με έκθεσή της στις 21/5, ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Μηχανικής κατά το α’ τρίμηνο και θα διαμορφωθούν στα 7,6 εκατ. ευρώ, λόγω εκτάκτων κερδών που είχαν καταγραφεί το α’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

ΜΗΧΚ: Υποχώρηση κερδών στο 3μηνο ”βλέπει” η Citi
Πτώση της τάξης του 6% εκτιμά η Citigroup, με έκθεσή της στις 21/5, ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Μηχανικής κατά το α’ τρίμηνο και θα διαμορφωθούν στα 7,6 εκατ. ευρώ.

Η ”αδυναμία” σε επίπεδο κερδοφορίας, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οφείλεται στην δυσκολία σύγκρισης με το α’ τρίμηνο του 2006, στο οποίο κατεγράφησαν μη επαναλαμβανόμενα έσοδα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Μηχανικής εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 43 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 14%, με τον κύκλο εργασιών από το τμήμα των κατασκευών να εκτιμάται πως θα εμφανίζει άνοδο μεγαλύτερη του 70%, στα 29 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA αναμένεται να εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 19% στα 11 εκατ. ευρώ.

Νέοι καταλύτες για την Μηχανική θα είναι η απόφαση των δικαστικών αρχών σχετικά με την άδεια της υδροηλεκτρικής μονάδας στον Άγιο Νικόλαο, που αναμένεται τον Ιούνιο του 2007 και η άδεια κατασκευής για το Chimki Gate 1 στη Ρωσία, που αναμένεται τον Μάιο-Ιούνιο του 2007.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,3 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Μηχανική θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου στις 23 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v