Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Οι έξι μετοχές με... ανοσία στο ρίσκο χώρας

Τις μετοχές των εταιρειών Μυτιληναίος, Μέτκα, Τιτάν, Motor Oil, Folli Follie και Coca Cola ξεχωρίζει ο αμερικανικός οίκος τονίζοντας ότι παρουσιάζουν το χαμηλότερο ρίσκο.

Citi: Οι έξι μετοχές με... ανοσία στο ρίσκο χώρας

Τη δυναμική της ελληνικής αγοράς και τις προβλέψεις της για τις καλύτερες ευκαιρίες καταθέτει η Citi σε έκθεσή της με τίτλο 2015 Best of Greece. 

Αναλυτικά, την εβδομάδα μετά τις εκλογές η Citi προχώρησε σε αξιολόγηση της εγχώριας αγοράς μέσα από 3 ημέρες συναντήσεων με οικονομολόγους και τραπεζικά και μη στελέχη.

Σύμφωνα με το report, το Grexit δεν αποτελεί επιλογή για την πολιτική ή την οικονομική σκηνή της χώρας, ενώ πιθανή είναι η προοπτική συμβιβασμού.

Παράλληλα, στην έκθεση παρουσιάζεται πίνακας με τις εκτιμήσεις σχετικά με το ελληνικό ρίσκο που φέρουν οι εταιρείες τις οποίες καλύπτει η Citi. (σ.σ. οι μετοχές με το χαμηλότερο ρίσκο εμφανίζονται "μαρκαρισμένες" στη σχετική στήλη"). 

Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι τα ρίσκα στην παρούσα φάση δείχνουν να έχουν υπερεκτιμηθεί. Παράλληλα, η Citi διαχωρίζει το ρίσκο με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι ελληνικές μετοχές, σε 4 κατηγορίες

· Grexit (υποτίμηση)

· Οικονομική επιβράδυνση 

· Ρευστότητα

· Κυβερνητική πολιτική.

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, Μυτιληναίος και Μέτκα παρουσιάζουν το χαμηλότερο ρίσκο, μαζί με τις μετοχές των Τιτάνας, Motor Oil, Follie Folli και Coca Cola, καθώς η Citi εκτιμά ότι δεν υπάρχει σημαντική έκθεση σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, σημειώνει, ενδέχεται να υπάρχουν έσοδα από την ελληνική αγορά που προφανώς θα πληγούν από μια υποτίμηση, αλλά το πλήγμα θα αντισταθμιστεί από τα χαμηλότερα εγχώρια κόστη.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v