Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ψάχνονται” στην JP Morgan

Σε νέο εσωτερικό έλεγχο προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχει περίπτωση να αληθεύουν οι ισχυρισμοί της North ότι υψηλόβαθμα στελέχη της JP Morgan γνώριζαν πως το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ θα πωληθεί από τη NAM στη γερμανική HVB και την Ακρόπολις, όπως κατήγγειλε την Παρασκευή η ΝΑΜ, προχωρά η JP Morgan. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκπρόσωποι της JP Morgan θα καταθέσουν στη Βουλή αύριο, Τρίτη.

”Ψάχνονται” στην JP Morgan
της Ελενας Λάσκαρη

Σε νέο εσωτερικό έλεγχο προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχει περίπτωση να αληθεύουν οι ισχυρισμοί της North ότι υψηλόβαθμα στελέχη της JP Morgan γνώριζαν πως το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ θα πωληθεί από τη NAM στη γερμανική HVB και την Ακρόπολις, όπως κατήγγειλε την Παρασκευή η ΝΑΜ, προχωρά η JP Morgan.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι εξαρχής, με το που προέκυψε το θέμα των ομολόγων, διενεργήθηκε εσωτερικός έλεγχος, ο οποίος όμως δεν είχε δείξει τίποτα μεμπτό.

Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες, και ιδίως από τη στιγμή που η JP Morgan επισήμως στις 28 Μαρτίου είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε για τη διαδρομή του ομολόγου και πίστευε πως θα το διακρατήσει η ΝΑΜ, πραγματοποιείται έλεγχος εκ νέου.

Αυτή είναι και η ερμηνεία που δίνεται από πηγές της εταιρίας στη διατύπωση της ανακοίνωσης της Παρασκευής σύμφωνα με την οποία ”μελετάμε τη δήλωση της North με προσοχή”.

Όσον αφορά στην πρόσκληση που έχει διατυπωθεί προς στελέχη της JP Morgan να παραστούν την Τρίτη και να καταθέσουν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνεται με νόημα ότι ”δεν θα περιφρονούσαν το ελληνικό κοινοβούλιο”.



Τέλος, αναφορικά με την πιθανή έκδοση νέας ανακοίνωσης από την JP Morgan στη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί καθώς η σοβαρότητα των καταγγελιών της North επιτάσσει πρώτα τη διερεύνησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v