Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτκα: Με ”outperform” ξεκινά κάλυψη η C. Suisse

Με τιμή-στόχο στα 18 ευρώ και σύσταση ”outperform” ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της Μέτκα η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της (18/5) με τίτλο ”Επωφελούμενη από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα”. O οίκος προβλέπει υπερδιπλασιασμό εσόδων και διατήρηση των περιθωρίων ΕΒΙΤDA στο 20% έως το 2008. Τι εκτιμά για α’ τρίμηνο.

Μέτκα: Με ”outperform” ξεκινά κάλυψη η C. Suisse
Με τιμή-στόχο στα 18 ευρώ και σύσταση ”outperform” ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της Μέτκα η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της (18/5) με τίτλο ”Επωφελούμενη από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα”.

Όπως εκτιμά ο διεθνής οίκος, τα έσοδα της Μέτκα αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν το 2008 λόγω του ισχυρού ανεκτέλεστου έργων. Όπως αναφέρει, η εταιρία επωφελείται από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, την ισχυρή ζήτηση στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και την έλλειψη ανταγωνιστών με τα απαιτούμενα προσόντα.

Ως εκ τούτου, η Credit Suisse προβλέπει ότι τα περιθώρια ΕΒΙΤDA της εισηγμένης θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίου θα παραμείνουν στα επίπεδα του 20% τουλάχιστον για την επόμενη διετία.

Η Credit Suisse αναφδέρει ότι οι εξελίξεις στην υλοποίηση τριών μεγάλων projects που εκκρεμούν αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτες για τη μετοχή. Πρόκειται για την κατασκευή της μονάδας 412 ΜW στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας από την κοινοπραξία Μυτιληναίου-Endesa, το οποίο σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009, αλλά και την αίτηση της Μυτιληναίους για κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 600 MW στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Από μια πιθανή ανάληψη του έργου, η Μέτκα ανάμένεται να αποκομίσει έσοδα 800 εκατ. ευρώ.

Ο τρίτος καταλύτης είναι η ενδεχόμενη ανάληψη της κατασκευής της μονάδας παραγωγής 370-420 MW για τη ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

Επίσης, η Credit Suisse εκτιμά ότι η Μέτκα έχει καλές προοπτικές για επέκταση στην ευρύτερη περιφέρεια των Βαλκανίων, όπου οι συνθήκες είναι αντίστοιχες με αυτές στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οικος, παρά την υπεραπόδοση της μετοχής έναντι του Γενικού Δείκτη από τις αρχές του έτους, οπότε και έχει ενισχυθεί κατά 43,7%, υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου. Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 14,8 ευρώ.

Παράλληλα, η Credit Suisse προβλέπει ότι τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Μέτκα, τα οποία ανακοινώνονται στις 24 Μαΐου, αναμένεται να είναι ισχυρά.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι τα έσοδα της εταιρίας θα ενισχυθούν κατά 10,7% στα 70 εκατ. ευρώ, με τα ΕBITDA να αυξάνονται κατά 53,7% στα 18 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 9,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v