Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: ”Πολλά υποσχόμενη”, λέει UBS- ξεκινά κάλυψη

Κάλυψη της Marfin Financial Group ξεκινά με έκθεσή της στις 17 Μαΐου η UBS, δίνοντας τιμή-στόχο 7 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”Reduce 1”. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η χαμηλή τιμή-στόχος και η σύσταση που δίνεται αντανακλούν την ανεπάρκεια λόγω του τρέχοντος χαμηλού free float και τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου από την εταιρία και όχι τις προοπτικές δημιουργίας αξίας για τον όμιλο μετά την ΑΜΚ.

MIG: ”Πολλά υποσχόμενη”, λέει UBS- ξεκινά κάλυψη
Κάλυψη της Marfin Financial Group ξεκινά με έκθεσή της στις 17 Μαΐου η UBS, δίνοντας τιμή-στόχο 7 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”Reduce 1”.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η χαμηλή τιμή-στόχος για την ”πολλά υποσχόμενη τράπεζα” και η σύσταση που δίνεται αντανακλούν την ανεπάρκεια λόγω του τρέχοντος χαμηλού free float και την επερχόμενη σημαντική αύξηση κεφαλαίου από την εταιρία και όχι τις προοπτικές δημιουργίας αξίας για τον όμιλο μετά την ΑΜΚ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως υπενθυμίστηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση από το Λονδίνο, κάθε κάτοχος δικαιωμάτων κατά την ημερομηνία αποκοπής θα έχει δικαίωμα να προεγγραφεί για δεκατέσσερις νέες μετοχές προς κάθε μία υφιστάμενη μετοχή στην τιμή των 6,70 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Ο οίκος κάνει ξεχωριστή αναφορά στη διοίκηση, επισημαίνοντας το επιτυχημένο παρελθόν της που οδήγησε στη σύντηξη μιας ισχυρής περιφερειακής τράπεζας (της MPB) μέσω επτά διαδοχικών εξαγορών, αποδεικνύοντας έτσι ”τις ανώτατες ικανότητες της διοίκησης”.

Η UBS χαρακτηρίζει θετική την πρόσβαση της διοίκησης στο τραπεζικό δίκτυο της ΜΡΒ σε επτά χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Εσθονία, Ουκρανία, Σερβία, Ρουμανία και Κύπρο), με περισσότερα από 405 καταστήματα μέχρι στιγμής.

Η μετοχή της Marfin Financial Group ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 21,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v