Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG:Με ”equal weight” ξεκινά κάλυψη η M. Stanley

Με σύσταση ”equal weight” ξεκινά η Morgan Stanley την κάλυψη της Eurobank (17/5) επισημαίνοντας ότι το ”κλειδί” για τη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή είναι η έκθεση της τράπεζας στη ΝΑ. Ευρώπη και οι στόχοι για καθαρά κέρδη 260 εκατ. ευρώ το 2009.

EFG:Με ”equal weight” ξεκινά κάλυψη η M. Stanley
Με σύσταση ”equal weight” ξεκινά η Morgan Stanley την κάλυψη της Eurobank (17/5) επισημαίνοντας ότι το ”κλειδί” για τη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή είναι η έκθεση της τράπεζας στη ΝΑ. Ευρώπη και το αν η διοίκηση θα μπορέσει να επιτευχθούν οι στόχοι για καθαρά κέρδη 260 εκατ. ευρώ το 2009.

Ενώ ο στόχος φαίνεται συντηρητικός έναντι των προβλέψεων του ανταγωνισμού, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ”ανέβασμα” έναντι της τρέχουσας θέσης της Eurobank στην περιοχή, αναφέρει η έκθεση. Κατά την εκτίμηση του οίκου, η Eurobank ως επενδυτική προοπτική θα δώσει περισσότερο ”ξεκάθαρα” σινιάλα τους επόμενους έξι μήνες.

Όπως αναφέρει η Morgan Stanley, η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει ρευστό, αν και με επιβραδυνόμενο πλέον ρυθμό.

Παρά την επιβράδυνση, ο ρυθμός αύξηση των δανείων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν του ευρωπαϊκού μέσου όρου για τα επόμενα χρόνια, ενώ περαιτέρω προμηθεύει την τράπεζα με έξτρα ρευστό ώστε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της στη Νέα Ευρώπη.

Η Morgan Stanley προβλέπει κέρδη προ φόρων 1,2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και 255 για τη Νέα Ευρώπη του 2009. Αν η Eurobank επιτύχει τους στόχους της και καταφέρει τα κέρδη της να ξεπεράσουν τα 260 εκατ. ευρώ, αυτό θα σημαίνει κέρδη ανά μετοχή στα 3 ευρώ έναντι 2,9 ευρώ που εκτιμά η Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v