Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το 3μηνο της ΔΕΗ

Πτώση 61% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της ΔΕΗ, διαμορφούμενα στα 34,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial. Δείτε τι εκτιμούν οι αναλυτές για τις πωλήσεις αλλά και τα EBITDA.

Δημοσκόπηση του euro2day για το 3μηνο της ΔΕΗ
Πτώση 61% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της ΔΕΗ, διαμορφούμενα στα 34,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, HSBC, Μarfin–Egnatia, P&K, Piraeus Sec. και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 25 και 38 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τόνιζαν, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις για τη σταθεροποίηση των πωλήσεων.

Ο αναλυτής της Marfin κ. Β. Ρουμάντζης προέβλεψε, μεταξύ άλλων, ως κυριότερες αιτίες για την υποχώρηση των κερδών τα υψηλά ενεργειακά κόστη αλλά και τα περιορισμένα έσοδα από ”εξαγωγές”.

Ο κ. Ν. Φωτόπουλος της P&K εκτίμησε ότι η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα το α΄ τρίμηνο ήταν χαμηλή, προβλέποντας ότι παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου, τα ενεργειακά κόστη της Επιχείρησης θα είναι αυξημένα.

Εξάλλου έτερος αναλυτής προέβλεψε ότι η υδροηλεκτρική παραγωγή έχει υποχωρήσει κατά 70% και πρέπει να αντικατασταθεί από ακριβότερες μεθόδους παραγωγής που θα επιβαρύνουν τα EBITDA.

Τα EBITDA του α΄ τριμήνου προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 22% προσεγγίζοντας τα 230 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ των 210 και 255 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Π. Μαντζαβράς της HSBC εκτίμησε ότι η αύξηση στα έσοδα θα προέλθει από την αύξηση των τιμολογίων κατά 4,8%, ενώ προέβλεψε ότι τα ενεργειακά κόστη θα πλήξουν τα τελικά αποτελέσματα.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 5% στο 1,259 δισ., με τις προβλέψεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ 1,254 και 1,270 δισ. ευρώ.

Έτερος αναλυτής τόνισε ότι το α΄ τρίμηνο ”είναι καλό” για την Επιχείρηση, εκφράζοντας ωστόσο την αμφιβολία του εάν θα ισχύσει φέτος κάτι ανάλογο λόγω των ενεργειακών δαπανών.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 22 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v