Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Εύσημα από ΑΧΕ για το τρίμηνο

Ισχυρά και υγιή χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Σαράντης, επισημαίνοντας τη βελτίωση των μεγεθών σε ένα τρίμηνο που παραδοσιακά δεν είναι το ισχυρότερο του έτους για την εταιρία. Πώς σχολιάζουν Alpha Finance, Marfin, Proton, HSBC.

Σαράντης: Εύσημα από ΑΧΕ για το τρίμηνο
Ισχυρά και υγιή χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Σαράντης, επισημαίνοντας τη βελτίωση των μεγεθών σε ένα τρίμηνο που παραδοσιακά δεν είναι το ισχυρότερο του έτους για την εταιρία.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της σε λειτουργικό επίπεδο χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας η Marfin-Εγνατία. Αν και ακόμη δεν έχει λάβει τις αναλυτικές καταστάσεις, η χρηματιστηριακή αναφέρει την πρώτη της εντύπωση σχετικά με τα αποτελέσματα, των οποίων η βελτίωση εκτιμά ότι οφείλεται στον περιορισμό των υψηλών εξόδων στις νέες αγορές και στην ενίσχυση των επιδόσεων των ”παλαιών” αγορών.

”Εντυπωσιακά” κρίνει τα αποτελέσματα η Alpha Finance, επισημαίνοντας τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. Με δεδομένο ότι το πρώτο δεν είναι το ισχυρότερό της τρίμηνο, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Σαράντης είναι καθ’ οδόν προς την υπέρβαση των ίδιων της των προβλέψεων για κέρδη 23,4 εκατ. ευρώ. Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 12 ευρώ ανά μετοχή.

Η HSBC σε ξεχωριστή της έκθεση (15/05) χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα του Σαράντη, εκτιμώντας ότι η διατήρηση της δυναμικής στο β΄ τρίμηνο αλλά και η βελτίωση της πορείας των νέων αγορών θα αποτελέσουν τους καταλύτες για τη μετοχή της εταιρίας βραχυπρόθεσμα.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή–στόχο των 10,3 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Πολωνία και η Ρουμανία συνέβαλαν κατά 73,3% στα συνολικά έσοδα των δραστηριοτήτων από τη ΝΑ. Ευρώπη και κατά 38% στα συνολικά έσοδα του ομίλου.

”Ισχυρή” βρίσκει την κερδοφορία η Proton, ενώ όπως επισημαίνει τα περιθώρια εξακολουθούν να ανακάμπτουν, καθώς οι όγκοι από τις διεθνείς επιχειρήσεις αυξάνονται.

Από την πλευρά της η P&K αποδίδει τα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη του Σαράντη στα κέρδη που σημείωσαν οι θυγατρικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v