Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Ψεύδεται η Ακρόπολις

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακής. Η Επιτροπή έχει υποβάλει στη Δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή για τη διερεύνηση της διάπραξης αξιόποινων πράξεων και την απόδοση τυχόν ευθυνών.

Κεφαλαιαγορά: Ψεύδεται η Ακρόπολις
Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακής της οποίας έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας.

Αναφέρει στην απάντησή της η Κεφαλαιαγορά:

1. Είναι ψευδής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι η Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), η οποία λειτουργεί από το 1998 ”δεν είχε αναπτυχθεί επαρκώς την περίοδο εκείνη, παρουσίαζε μικρή εμπορευσιμότητα, μεγάλες διακυμάνσεις τιμών και δεν απεικόνιζε την πραγματική εικόνα της αγοράς ομολόγων”.

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά της ΗΔΑΤ, στην οποία μετέχουν είκοσι δύο (22) από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την περίοδο 2002 - 2005, παρουσίαζε κατά κανόνα υψηλή εμπορευσιμότητα, μικρές διακυμάνσεις και απεικόνιζε την πραγματική εικόνα της αγοράς ομολόγων.

2. Είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ”ότι δεν είναι εύστοχη η σύγκριση τιμών κλεισίματος της ΗΔΑΤ με τις πραγματικές τιμές συναλλαγών, οι οποίες κατά κύριο λόγο βασίζονταν στις τιμές που επικρατούσαν στην εξωχρηματιστηριακή αγορά όπου και δραστηριοποιούνται όλες οι χρηματιστηριακές εταιρίες”.

Δηλαδή, οι πραγματικές τιμές σε ομόλογα του Δημοσίου σταθερού επιτοκίου διαμορφώνονταν σε μη οργανωμένη εξωχρηματιστηριακή αγορά; Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο.

3. Προσβάλλει την κοινή λογική ότι συναλλαγές επί ομολόγων του Δημοσίου σταθερού επιτοκίου που παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις (μέχρι και 3%) από το εύρος τιμών που διαμορφώνονται στην ΗΔΑΤ αποτελούν επωφελείς συναλλαγές για τα ασφαλιστικά ταμεία.

4. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ πραγματοποίησε έντεκα συναλλαγές με πέντε μόνο Ταμεία στη διάρκεια 200 - 2005.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει υποβάλει στη Δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή για τη διερεύνηση της διάπραξης αξιόποινων πράξεων και την απόδοση τυχόν ευθυνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v