Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΙΡ: Νέες τιμές από Merrill Lynch -JP Morgan

Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 31,80 ευρώ, από 32 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 8/5 η Merrill Lynch, διατηρώντας σύσταση ”buy”. Στα στα 32 ευρώ, από 30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή η JP Morgan, διατηρώντας σύσταση ”overweight”. Νέες τιμές από Π&Κ, Eurobank Sec., Marfin- Egnatia, θετικά σχόλια από Deutsche Bank.

ΠΕΙΡ: Νέες τιμές από Merrill Lynch -JP Morgan
Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 31,80 ευρώ, από 32 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 8/5 η Merrill Lynch, κατόπιν της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας για το α’ τρίμηνο. Ο διεθνής οίκος διατηρεί σύσταση ”buy”.

Σύμφωνα με τη Merrill Lynch, τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς το α’ τρίμηνο ήταν 2% υψηλότερα των προβλέψεων του διεθνούς οίκου, ενώ χαρακτηρίζει ”εντυπωσιακή” την αύξηση των εσόδων της τράπεζας, η οποία, όπως σημειώνει, αντανακλά το ”νεαρό” εγχώριο δίκτυό της και την ταχύτατη επέκτασή του στο εξωτερικό.

Η Merrill Lynch σημειώνει ότι εξακολουθεί να θεωρεί την Πειραιώς ένα ελκυστικά αποτιμημένο growth story, ενώ αναφέρει ότι η τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 17% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Εξάλλου, στα 32 ευρώ, από 30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα η JP Morgan, με έκθεσή της στις 8/5, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η JP Morgan αυξάνει παράλληλα τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 3% για το 2007 (στο 1,65 ευρώ από 1,60 ευρώ προηγουμένως) και κατά 6% για το 2008 (στα 2,22 ευρώ από 2,10 ευρώ προηγουμένως).

Νωρίτερα, σε αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων τους για τη μετοχή προχώρησαν οι Π&Κ και Eurobank Sec. ενώ σε θετικά σχόλια για τη μετοχή προχώρησε και η Deutsche Bank.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η Τράπεζα Πειραιώς είναι στον ”σωστό δρόμο” για να ευθυγραμμιστεί με την πρόβλεψή της για καθαρά κέρδη ύψους 550 εκατ. ευρώ το 2007. Η Deutsche Bank διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 35 ευρώ.

Η Π&Κ τονίζει ότι η σημαντική αύξηση των δανείων αντιστάθμισε τις πιέσεις στα spreads. Ως εκ τούτου ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 33,3 ευρώ από 32,8 ευρώ καθώς περιλαμβάνει υψηλότερες προβλέψεις για την αύξηση του δανεισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Π&Κ, η μετοχή της Πειραιώς διαπραγματεύεται με premium για το 2007 έναντι του κλάδου. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η τράπεζα εμφανίζει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Νέα τιμή-στόχο στα 29,5 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε και η Eurobank Χρηματιστηριακή, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, σε έκθεσή της με σημερινή (9/5) ημερομηνία.

Από την πλευρά της η Marfin – Egnatia αναπροσαρμόζει οριακά την τιμή – στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 30,4 ευρώ, από 30,2 ευρώ πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Accumulate”.

Βάσει των νέων εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα τρέξουν με μέσο ετήσιο ρυθμό 18,6% την περίοδο 2007-10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v