Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σύσταση ”sell” από την Deutsche Bank

Με τιμή–στόχο τα 17 ευρώ και σύσταση ”sell” η Deutsche Bank ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ σε έκθεση με ημερομηνία 7 Μαΐου. Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η σημαντική αύξηση στα κόστη καυσίμων, τα εργατικά κόστη και το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με την περιορισμένη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της κερδοφορίας της.

ΔΕΗ: Σύσταση ”sell” από την Deutsche Bank
Με τιμή–στόχο τα 17 ευρώ και σύσταση ”sell” η Deutsche Bank ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ σε έκθεση με ημερομηνία 7 Μαΐου.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η σημαντική αύξηση στα κόστη καυσίμων, τα εργατικά κόστη και το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με την περιορισμένη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της κερδοφορίας της κατά τα 3 τελευταία χρόνια, κάτι που, όπως εκτιμά η Deutsche Bank, θα χρειαστεί χρόνο για να αντιστραφεί.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι απαιτείται σημαντική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να καλύψουν την ενίσχυση του λειτουργικού κόστους της εταιρίας, αλλά τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες εν όψει των γενικών εκλογών στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008.

H Deutsche Bank δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 17 ευρώ, με υπόθεση για μακροπρόθεσμη τιμή του πετρελαίου στα 44 δολάρια το βαρέλι, προειδοποιώντας ότι μια μακροπρόθεσμη τιμή κοντά στις τρέχουσες τάσεις, στα 60 δολάρια το βαρέλι, οδηγεί σε χαμηλότερη τιμή-στόχο στα 15 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v