Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: ”Ναι μεν αλλά...” λένε οι ΑΧΕ για 3μηνο

Θετικοί εμφανίζονται σε γενικές γραμμές οι αναλυτές για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς κρίνοντάς τα ως αντίστοιχα των προσδοκιών και επισημαίνοντας τη συμπίεση των spreads που ήταν εμφανής και στα αποτελέσματα της Alpha Bank. Νέα υψηλότερη τιμή - στόχο θέτει η P&K.

Πειραιώς: ”Ναι μεν αλλά...” λένε οι ΑΧΕ για 3μηνο
Θετικοί εμφανίζονται σε γενικές γραμμές οι αναλυτές για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς κρίνοντάς τα ως αντίστοιχα των προσδοκιών και επισημαίνοντας τη συμπίεση των spreads που ήταν εμφανής και στα αποτελέσματα της Alpha Bank.

Αναλυτικότερα η P&K αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 33,3, από 32,8 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

Στην έκθεσή της (08/05) η χρηματιστηριακή διατυπώνει νέες εκτιμήσεις για την πορεία των χορηγήσεων της Πειραιώς τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις διαπραγματεύεται με premium έναντι του κλάδου για το 2007 αλλά ”διαθέτει” ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Συνολικά αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει η Eurobank Sec τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη λειτουργική κερδοφορία και τα spreads του δανεισμού τα οποία χαρακτηρίζει ”ελαστικότερα του αναμενομένου”.

Τη σημαντική συμπίεση των δανειακών spreads χαρακτηρίζει η HSBC το σημείο κλειδί των αποτελεσμάτων της Πειραιώς, τονίζοντας ότι συνολικά αυτά ήταν μόνο ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεών της. Η συμπίεση των spreads αναφέρει η χρηματιστηριακή ήταν εμφανής και στα αποτελέσματα της Alpha Bank- κάτι το οποίο καταδεικνύει πως η γενικότερος κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες το 2007 έχει να κάνει με το αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον στα δάνεια λιανικής και τα spreads στον τομέα αυτόν.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η κερδοφορία τονώθηκε από έκτακτα έσοδα ύψους 153 εκατ. ευρώ λόγω της πώλησης του 8,1% της Τράπεζας Κύπρου προς τη Marfin.

Περισσότερο αισιόδοξη εμφανίζεται η Alpha Finance χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της τράπεζας ”υποστηρικτικά της άποψής της πως η Πειραιώς αποτελεί κλειδί στην στο growth story των ελληνικών τραπεζών”. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

”Δυνατά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Πειραιώς η Marfin Analysis, αναφέροντας πάντως ότι αυτά ήταν αντίστοιχα των προβλέψεων της αγοράς. Στα θετικά η Marfin σημειώνει την καλύτερη του αναμενομένου πορεία των δανείων, ενώ στα αρνητικά τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πίεση στα περιθώρια των καταναλωτικών δανείων και το καθαρό περιθώριο τόκων.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους των ανταγωνιστών κυρίως λόγω της ωρίμανσης του δικτύου, εκτιμά η Proton σε έκθεση (08/05) με τίτλο ”Solid outlook reaffirmed”.

Σύμφωνα με την Proton τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς θα ανέλθουν στα 594 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 876,8 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 33 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Από την πλευρά της η Euroxx σε ξεχωριστή έκθεσή της (08/05) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ισχυρά και ανάλογα των εκτιμήσεων, ενώ διατηρεί την τιμή – στόχο των 34 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

H μετοχή έχει ελκυστική τιμή και διαπραγματεύεται με ελαφρά χαμηλότερους πολλαπλασιαστές έναντι του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v