Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για α’ τρίμηνο Eurοbank

Αύξηση 13,7% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Eurobank, διαμορφούμενα στα 178,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day για λογαριασμό της Thomson Financial. Τι αναμένουν οι αναλυτές για καθαρά έσοδα από τόκους, έκτακτα κέρδη και κόστη.

Δημοσκόπηση euro2day για α’ τρίμηνο Eurοbank
Αύξηση 13,7% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Eurobank, διαμορφούμενα στα 178,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day για λογαριασμό της Thomson Financial.

Αύξηση 13,7% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Eurobank διαμορφούμενα στα 178,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Deutsche Bank, Euroxx, HSBC, Merrill Lynch, Marfin – Egnatia, P&K, Piraeus Sec. και Proton.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 164 και 191,9 εκατ. ευρώ από 157,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο αναλυτής κ. Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος της Alpha Finance επισήμανε ότι ”η επιτάχυνση στη συμβολή από τις αγορές της Νέας Ευρώπης θα στηρίξει την αύξηση της κερδοφορίας σε ετήσια βάση”.

Ο κ. Ν. Λιανέρης της Proton εκτιμά ότι ”τα καθαρά έσοδα από τόκους θα στηριχτούν στην αύξηση του κύκλου εργασιών στις αγορές της Νέας Ευρώπης. Η ενοποίηση με τη βουλγαρική DZI και την τουρκική Tekfen αναμένεται επίσης να συμβάλει”.

Η κ. Σοφία Σκούρτη της HSBC αναφέρει ότι ”τα βασικά στοιχεία παραμένουν η ισχυρή επέκταση των δανείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αν και περιμένω περαιτέρω συμπίεση των spreads σε τοπική βάση. Επίσης, εκτιμώ ότι τα κόστη θα αυξηθούν 16% σε ετήσια βάση δεδομένης της επιθετικής επέκτασης στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αν και ο λόγος κόστος/έσοδα αναμένεται να διαμορφωθεί στα αποδοτικά επίπεδα του 47%”.

Ο κ. Αντώνης Κουλεϊμάνης της Marfin-Egnatia προβλέπει ότι ”τα κόστη θα αυξηθούν κατά 21% σε ετήσια βάση και θα υπάρξουν και υψηλότερες προβλέψεις, οπότε αυτά αναμένεται να επιβαρύνουν τα μεγέθη α’ τριμήνου. Ωστόσο, τα έσοδα από τη δραστηριοποίηση στις διεθνείς αγορές θα καταγράφουν σημαντική αύξηση σε μεσοπρόθεσμη βάση και τα κόστη θα μειωθούν σε κάποια χρονική στιγμή. Επίσης, βλέπω αύξηση των περιθωρίων στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 19,9%, διαμορφούμενα στα 444,7 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να ποικίλλουν μεταξύ των 434 και 455 εκατ. ευρώ από 371 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αναλυτής που δεν θέλησε να κατονομαστεί τόνισε ότι ”ενδέχεται να έχουμε μια αρνητική έκπληξη στα καθαρά έσοδα από τόκους και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούν πιέσεις στα ελληνικά spreads”.

Ο κ. Αλ. Μπουλουγούρης, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Euroxx, αναφέρει: ”Περιμένω ισχυρή αύξηση στις προμήθειες λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των δανείων, της επικέντρωσης στη διαχείριση διαθεσίμων και στις χρηματιστηριακές δραστηριότητες”.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 19,5%, στα 125,7 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται μεταξύ των 120 και 130 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 9 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v