Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 3μηνο της Πειραιώς

Αύξηση 31,2% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφούμενα στα 244 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial. Δείτε τι αναμένουν οι αναλυτές για τα καθαρά έσοδα από τόκους, τα έκτακτα κέρδη αλλά και τα κόστη.

Δημοσκόπηση του euro2day για 3μηνο της Πειραιώς
Αύξηση 31,2% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφούμενα στα 244 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Αlpha Finance, Eurobank Sec., Euroxx, HSBC, Marfin–Egnatia, P&K και Proton.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 224,9 και 275 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να τονίζουν τα έκτακτα κέρδη 153 εκατ. ευρώ από την πώληση του 8,1% που κατείχε η Πειραιώς στην Κύπρου.

Ο κ. Δ. Χαραλαμπόπουλος της Alpha Finance προέβλεψε ότι η πιστωτική επέκταση θα ενισχύσει τις χορηγήσεις της τράπεζας, ενώ τονίζει τη συμβολή των δραστηριοτήτων της Πειραιώς στο εξωτερικό.

Ο κ. Ν. Λιανέρης της Proton ”υποστήριξε” ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα παραμείνουν ισχυρά, οδηγούμενα, μεταξύ άλλων, από την ωρίμαση του εγχώριου δικτύου αλλά και την αυξημένη συνεισφορά των δραστηριοτήτων του εξωτερικού.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 27%, διαμορφούμενα στα 191,8 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να ποικίλλουν μεταξύ των 188 και 218,5 εκατ. ευρώ.

Η κ. Σ. Σκούρτη της HSBC εξέφρασε τις ”επιφυλάξεις” για τα καθαρά έσοδα από τόκους καθώς αναμένει, μεταξύ άλλων, πίεση στα περιθώρια.

Ο κ. Αλ. Μπουλουγούρης της Euroxx εκτίμησε ότι η τράπεζα θα καταγράψει ένα καλό τρίμηνο, με τις εγχώριες δραστηριότητες να ευνοούνται από τις χορηγήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στεγαστικά δάνεια.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 19,7%, στα 53,5 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται μεταξύ των 50,4 και 55 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου αναλυτής σχολίασε ότι θα επικεντρώσει την προσοχή του στο spread του NII, αλλά και στον αντίκτυπο που θα επιφέρει στα κόστη της τράπεζας η επέκταση στο εξωτερικό.

Η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα του α΄ τριμήνου στις 7 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v