Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank: Τοp picks οι Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου

Η EFG Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Κύπρου είναι τα top picks της Deutsche Bank από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία (30/4), όπου επισημαίνει επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ελκυστικοί στόχοι εξαγοράς, με καλύτερη περίπτωση αυτήν της Τράπεζας Πειραιώς. Οι τιμές-στόχοι.

D. Bank: Τοp picks οι Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου
Η EFG Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Κύπρου είναι τα top picks της Deutsche Bank από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου επισημαίνει επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ελκυστικοί στόχοι εξαγοράς.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι ξεχωρίζει την Eurobank για την ισχυρή παρουσία της στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εκτιμά δε, ότι η τράπεζα μπορεί να εμφανίσει καλύτερη απόδοση στις αγορές αυτές σε σχέση με τις προσδοκίες. Διατηρεί σύσταση ”buy” με τιμή στόχο στα 37 ευρώ. Με βάση το Ρ/Ε, η τράπεζα διαπραγματεύεται 12 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.



Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι την ξεχωρίζει για την ισχυρή της ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι αποτελεί και ελκυστικό στόχο εξαγοράς. Διατηρεί τιμή στόχο στα 35 ευρώ και σύσταση ”buy”. Με βάση το Ρ/Ε, η τράπεζα διαπραγματεύεται 12,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η Πειραιώς αποτελεί τον ελκυστικότερο πιθανό στόχο εξαγοράς στην Ελλάδα για έναν ξένο ”παίκτη”. Με βάση ένα πιθανό premium 25% στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Πειραιώς θα κόστιζε περίπου 9,2 δισ. ευρώ, ήτοι, 3,8 φορές τη λογιστική της αξία.

Ένα τέτοιο τίμημα είναι φθηνότερο από την εξαγορά τράπεζας που δραστηριοποιείται στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενέχει και λιγότερο ρίσκο, δεδομένης της παρουσίας της Πειραιώς στην ελληνική αγορά.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι ξεχωρίζει την Τράπεζα Κύπρου για την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο, εκτιμά ότι τα κέρδη της θα επωφεληθούν από την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωζώνη το 2008, ενώ επισημαίνει ότι η τράπεζα συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο σεναρίων ενοποίησης στην κυπριακή αγορά, κάτι που αναμένεται να συνεχίζει να παράσχει στήριξη στην τιμή της. Η Deutche Bank διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή στόχο στα 15,5 ευρώ για τη μετοχή. Με βάση το ΡΕ, η τράπεζα διαπραγματεύεται 12 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Για την Alpha Bank, ο διεθνής οίκος δίνει τιμή-στόχο 26,50 ευρώ με σύσταση ”hold”, και με ΡΕ 11,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2008.

Σύσταση ”hold” δίνει και για την Αγροτική Τράπεζα, με την τιμή στόχο να τίθεται στα 4,30 ευρώ και ΡΕ 12,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2008.

Για την Marfin Popular Bank ο διεθνής οίκος δίνει σύσταση ”buy”, με τιμή στόχο τα 11 ευρώ, ενώ το ΡΕ οριοθετείται σε 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος παραμένει στα 50 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση”buy”, και με ΡΕ 11,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v