Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για α΄ 3μηνο του Τιτάνα

Αύξηση 9,8% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του Τιτάνα διαμορφούμενα στα 47,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day για λογαριασμό της Thomson Financial News. Οι αναλυτές εκτιμούν συνέχιση της ”αδυναμίας” για τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ αλλά και ισχυροποίηση σε Βαλκάνια και εγχώρια αγορά.

Δημοσκόπηση του euro2day για α΄ 3μηνο του Τιτάνα
Αύξηση 9,8% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του Τιτάνα διαμορφούμενα στα 47,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Eurobank Sec., Εuroxx, Marfin–Egnatia, Piraeus Sec. και Proton.

To εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ των 45 και 48 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ενίσχυση των πωλήσεων σε Ελλάδα και Βαλκάνια αλλά και αδυναμία των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ.

Ο κ. Αλ. Μπουλουγούρης της Euroxx προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα του Τιτάνα θα ευνοηθούν από τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και Βαλκάνια λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι λόγω των καλών καιρικών συνθηκών η κατασκευαστική δραστηριότητα ήταν ισχυρή, ωστόσο οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ αναμένεται να παραμείνουν αδύναμες.

Tα EBITDA α΄ τριμήνου εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 9,9% στα 89 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ των 87 και 90,6 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Ζούζουλας της Marfin–Egnatia εκτίμησε ότι το περιθώριο EBITDA του Τιτάνα θα ”ευνοηθεί” σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικότερος για τις ΗΠΑ.

Παράλληλα κρίνει ως σημαντικό παράγοντα την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το 2006 το 45% των πωλήσεων και το 40% του EBITDA προήλθε από την αγορά των ΗΠΑ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 5,7% στα 354 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται μεταξύ των 343 και 367 εκατ. ευρώ. Έτερος αναλυτής υπογράμμισε ότι οι πωλήσεις του Τιτάνα το 2006 ήταν ιδιαίτερα ισχυρές στο σύνολο των γεωγραφικών περιοχών όπου δραστηριοποιείται, άρα αποτελεί ένα ”δύσκολο έτος αναφοράς”.

Ο κ. Π. Παναγιώτου σχολιάζει ότι το α΄ τρίμηνο είναι παραδοσιακά αδύναμο καθώς εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και ως εκ τούτου δεν είναι αντιπροσωπευτικό της τάσης για το 2007.

Ο ίδιος προέβλεψε αυξημένη ζήτηση από τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο και ελαφρά υψηλότερες τιμές εξαγωγών.

Ο Τιτάν ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 3 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v