Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αύξηση κερδών 16% αναμένει η HSBC

Αυξημένα κατά 16% εκτιμά η HSBC ότι θα είναι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη της Alpha Bank, τα οποία αναμένει να διαμορφωθούν στα 174,7 εκατ. ευρώ, ”καθοδηγούμενα από συνεχή υγιή έσοδα από τόκους, και παραγωγή εσόδων.

Alpha Bank: Αύξηση κερδών 16% αναμένει η HSBC
Αυξημένα κατά 16% εκτιμά η HSBC ότι θα είναι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη της Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία αναμένει να διαμορφωθούν στα 174,7 εκατ. ευρώ, ”καθοδηγούμενα από συνεχή υγιή έσοδα από τόκους, και παραγωγή εσόδων.

Τα έσοδα από τόκους εκτιμώνται στα 387,7 εκατ. ευρώ αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 13,5%. Ο οίκος θέτει σύσταση overweight για την τράπεζα με τιμή στόχο τα 29 ευρώ, αναφέροντας ότι η Alpha παραμένει από τα top pick της στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Οι παράγοντες- κλειδιά που υποστηρίζουν την Alpha ως επενδυτική περίπτωση είναι: η θετική δυναμική των περιθωρίων, η λογική αποτίμηση σε συνδυασμό με το υψηλό ROE και την αύξηση των κερδών ανά μετοχή, ο χαμηλότερος κίνδυνος εξαγορών έναντι των άλλων ελληνικών τραπεζών.

Αντίθετα, τα ρίσκα που την ”απειλούν” σχετίζονται με μια πιθανή σημαντική κάμψη της ανάπτυξης στην Ελλάδα, την σημαντική άνοδο των τιμών σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, τους κινδύνους που περιλαμβάνουν τα σχέδια επέκτασης στη Ν.Α. Ευρώπη και την τυχόν αποτυχία της να καταφέρει τους στόχους της.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v