Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πρόωρες εκλογές οδεύει ο ΣΜΕΧΑ

Τη διενέργεια εκλογών αποφάσισε ομοφώνως να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα σε χρόνο που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

Σε πρόωρες εκλογές οδεύει ο ΣΜΕΧΑ
Τη διενέργεια εκλογών αποφάσισε ομοφώνως να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα,το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα σε χρόνο που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:

1. Να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση τη διενέργεια εκλογών σε χρόνο που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

2. Να ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να τοποθετηθεί, σχετικά με το ποιο εύρος τιμών στα ομόλογα (συμπεριλαμβανομένων των δομημένων) είναι ασφαλές ώστε να θεωρείται η διενέργεια των πράξεων εντός αυτού του εύρους νόμιμη, δεδομένου ότι στο δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε το ελληνικό δημόσιο με ανάδοχο την JP Morgan έγιναν συναλλαγές σε μία ημέρα με απόκλιση τιμών από 12% μέχρι 15%.

3. Να εκφράσει την αντίθεσή του για την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ που προβλέπει επιβάρυνση των μελών (από 675 ευρώ μηνιαίως και άνω, ανάλογα με την απόσταση) λόγω της μετεγκατάστασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Βοτανικό!

4. Να απευθύνει ερώτημα στις εποπτικές αρχές εάν θα ελεγχθεί το σύνολο των εταιρειών που συμπεριλαμβάνεται σε κατάλογο του Υπουργού Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη, που φέρονται να έχουν χρεώσει υψηλές προμήθειες σε συναλλαγές ομολόγων με ασφαλιστικά ταμεία και δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες ”Καθημερινή” και ”Απογευματινή”.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα, σε επιστολή τους, οι κ. Δαβερώνας και Παντελάκης χαρακτήριζαν άνευ αντικειμένου την πρόσκληση του ΣΜΕΧΑ για ανάκληση των παραιτήσεών τους από το Σύνδεσμο, επισημαίνοντας ότι οι παραιτήσεις τους μπορούν να χρησιμεύσουν σαν αφορμή για την διενέργεια εκλογών και την ανάδειξη ενός αντιπροσωπευτικότερου και αποτελεσματικότερου ΔΣ του ΣΜΕΧΑ.

Εν τω μεταξύ σήμερα η Intersec του Βασίλη Χατζηλία με επιστολή της γνωστοποίησε την αποχώρησή της από τον ίδιο το ΣΜΕΧΑ.

Η επιστολή καυτηριάζει με ειρωνικό ύφος τα συμβαίνοντα στο Σύνδεσμο, ενώ ο κ. Χατζηλίας δηλώνει βαρύτατα προσβεβλημένος με όσα συμβαίνουν, επισημαίνοντας ότι εδώ και χρόνια έχει προτείνει την διάλυση του ΣΜΕΧΑ και την ενσωμάτων των ΑΧΕΠΕΥ σε ένα υφιστάμενο εγνωσμένης αξίας Σύνδεσμο όπως για παράδειγμα ο ΣΕΒ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v