Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υποβαθμίζει σε «hold» η Επενδυτική Τράπεζα

Η IBG θέτει "έκπτωση" 20% στη δίκαιη αξία της μετοχής του ΟΤΕ, ώστε η αποτίμηση του ΟΤΕ να αντανακλά το αυξημένο ρίσκο χώρας. Στα 10 ευρώ ο νέος στόχος για τον τίτλο.

ΟΤΕ: Υποβαθμίζει σε «hold» η Επενδυτική Τράπεζα

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 10 ευρώ από 13,2 ευρώ, δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας σε έκθεσή της στην οποία προχωρά σε υποβάθμιση και της σύστασης σε "hold" από "buy" λόγω του πολιτικού ρίσκου.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, μειώνει την τιμή-στόχο λόγω της υιοθέτησης πιο συντηρητικής στάσης αναφορικά με την λειτουργική κερδοφορία του οργανισμού, καθώς και λόγω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα που θα μπορούσε να επηρεάσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας μεσοπρόθεσμα.

Ειδικότερα, η IBG θέτει "έκπτωση" 20% στη δίκαιη αξία της  μετοχής του ΟΤΕ, ώστε η αποτίμηση του ΟΤΕ να αντανακλά το αυξημένο ρίσκο χώρας.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών αναμένεται να επηρεάσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και την τροχιά του ελληνικού ΑΕΠ τους επόμενους μήνες. 

Η IBG προβλέπει αυξημένη μεταβλητότητα για τη μετοχή βραχυπρόθεσμα και ισχυρή ανάκαμψη, όταν αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v