Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη 3μήνου Alpha

Αύξηση 69,4% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank το α΄ τρίμηνο του 2007 προσεγγίζοντας τα 255,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day για λογαριασμό της Thomson Financial News. Τα κέρδη αναμένεται να διογκωθούν από έκτακτα κέρδη ύψους 81 εκατ. ευρώ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και η πορεία των δαπανών λόγω της επέκτασης της Alpha στο εξωτερικό.

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη 3μήνου Alpha
Αύξηση 69,4% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank το α΄ τρίμηνο του 2007 προσεγγίζοντας τα 255,4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Εurobank Sec, ΗSBC, Μarfin-Egnatia, P&K, Piraeus Sec, και Proton.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 222,3 και 258,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τα έκτακτα κέρδη, την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων αλλά και την πιθανότητα ενίσχυσης των δαπανών της τράπεζας.

Ο αναλυτής της Proton, κ. Ν. Λιανέρης, υπογράμμισε ότι τα κέρδη της τράπεζας θα διογκωθούν από έκτακτα κέρδη ύψους 81 εκατ. ευρώ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και η πορεία των δαπανών λόγω της επέκτασης της Alpha στο εξωτερικό.

Εξάλλου, έτερος αναλυτής σχολίαζε ότι το α΄ τρίμηνο επηρεάζεται από την εποχικότητα αλλά αναμένεται να είναι ισχυρότερο από το δ΄ τρίμηνο του 2006. Παράλληλα, εκτίμησε ως κύριο καταλύτη των κερδών τα καθαρά έσοδα από τόκους, καθώς και την πορεία των προμηθειών και των δαπανών.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 12,3%, διαμορφούμενα στα 383 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να ποικίλουν μεταξύ των 365 και 396 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δημήτρης Απίστουλας, αναλυτής της Eurobank Sec., προέβλεψε επιτάχυνση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, τονίζοντας ότι η οργανική ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή ακόμα και στην περίπτωση που οι δαπάνες ”βαρύνουν” τα μεγέθη.

Η αναλύτρια της HSBC, κ. Σοφία Σκούρτη, προέβλεψε συνέχιση των θετικών τάσεων για τα καθαρά έσοδα από τόκους, δίχως να αποκλείσει πίεση στα spreads λόγω της ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι δραστηριότητες στα Βαλκάνια θα συνδράμουν σημαντικά τα τελικά αποτελέσματα.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 11,4%, προσεγγίζοντας τα 104,9 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ των 103 και 109 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αντώνης Κουλεϊμάνης της Marfin-Egnatia εκτίμησε, μεταξύ άλλων, πως τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα ευνοηθούν από την ενίσχυση των χορηγήσεων της τράπεζας, αλλά και από προμήθειες που σχετίζονται με το Χ.Α.

Εξάλλου, έτερος αναλυτής σχολίαζε ότι η συνεργασία της Alpha με την AXA στον τομέα των ασφαλειών θα ενισχύσει την πορεία των αμοιβών.

H Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 27 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v