Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Έναρξη κάλυψης με τιμή 12,4 ευρώ από Euroxx

Την έναρξη κάλυψης της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο 12,4 ευρώ, ξεκίνησε η Euroxx σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 16 Απριλίου. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η εταιρία διαπραγματεύεται περίπου 15 φορές τα κέρδη του 2007, αποτίμηση που με μια πρώτη ματιά φαίνεται δίκαιη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΕΛΠΕ: Έναρξη κάλυψης με τιμή 12,4 ευρώ από Euroxx
Την έναρξη κάλυψης της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο 12,4 ευρώ, ξεκίνησε η Euroxx σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 16 Απριλίου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η εταιρία διαπραγματεύεται περίπου 15 φορές τα κέρδη του 2007, αποτίμηση που με μια πρώτη ματιά φαίνεται δίκαιη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι μέχρι το 2011 οι επενδύσεις θα μεταμορφώσουν την εταιρία βελτιώνοντας την αποδοτικότητά της, γεγονός που κατά την εκτίμησή της, δεν έχει ακόμη προεξοφληθεί από την αγορά.

Ως παράγοντες ρίσκου, η χρηματιστηριακή σημειώνει, μεταξύ άλλων, την αυξημένη εξάρτηση της εταιρίας από την πορεία των περιθωρίων διύλισης, την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ, αλλά και το ενδεχόμενο οι νέες επενδύσεις της και κυρίως η μονάδα υδροδιάλυσης στην Ελευσίνα να ”χάσουν” την τρέχουσα θετική μακροοικονομική συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v