Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πώς υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα 4 χρηματιστηριακές

Ανώτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εθνικής το γ΄ τρίμηνο διαπιστώνουν οι χρηματιστηριακές. Ποια στοιχεία ξεχωρίζουν, για ποια δεδομένα εμφανίζονται επιφυλακτικότερες.

Εθνική: Πώς υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα 4 χρηματιστηριακές

Καλύτερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εθνικής Τράπεζας το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές. Οι ΑΧΕ ξεχωρίζουν την πορεία της Finansbank η οποία και αποτέλεσε ισχυρό θετικό καταλύτη για τα μεγέθη της τράπεζας.

Αναλυτικότερα, η Euroxx υπογραμμίζει τα ισχυρά μεγέθη της τουρκικής θυγατρικής αλλά και τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά.

Η χρηματιστηριακή στέκεται, μεταξύ άλλων, στα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και στον δείκτη δανείων προς καταθέσεις που διαμορφώθηκε στο 92,6%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Από την πλευρά της, η IBG σημειώνει ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής το τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων κυρίως λόγω one-offs και ζημιών από το trading.

Ωστόσο καλύτερα από τις προβλέψεις διαμορφώθηκαν τα έσοδα από τις κύριες δραστηριότητες. Σύμφωνα με την IBG, ο καταλύτης για την έκπληξη από τις κύριες δραστηριότητες ήταν η Finansbank.

Η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει να υπάρξουν καθοδικές αναθεωρήσεις, αναφέρει ωστόσο ότι αναμφίβολα η μετοχή είναι φθηνή.

Η Eurobank Εquities τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις της, ενώ -αντίθετα- τα καθαρά έσοδα από τόκους κινήθηκαν ανώτερα από αυτές.

Συνολικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής καλά, τονίζει ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις για την ποιότητα του ενεργητικού, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν εμφάνισαν σημάδια βελτίωσης.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της τράπεζας ήταν σε γενικές γραμμές ανάλογα των εκτιμήσεων, αναφέρει η ΒΕΤΑ. Ξεχωρίζει ως θετικά τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τις προβλέψεις (κάτω των εκτιμήσεων) που έλαβε η τράπεζα.

Ως καταλύτες για την κερδοφορία αναφέρει την ισχυρή πορεία της Finansbank αλλά και τον περιορισμό των δαπανών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v