Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 18,1 ευρώ ”βλέπει” η UBS την Εθνική

Τιμή στόχο τα 18,1 ευρώ (κατά 2% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Πέμπτης) θέτει έκθεση της UBS (8/8) για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ συστήνει ”διακράτηση θέσεων”. Στην έκθεση με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου, επισημαίνονται τα κατά 9% υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη.

Στα 18,1 ευρώ ”βλέπει” η UBS την Εθνική
Τιμή στόχο τα 18,1 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Εθνικής έκθεση της UBS (8/8), ενώ συστήνει ”διακράτηση θέσεων”. Η τιμή στόχος, που βασίζεται, όπως αναφέρει η UBS σε υπολογισμό των δεικτών P/E και BV, είναι περισσότερο από 2% χαμηλότερη έναντι της τιμής κλεισίματος του τίτλου την Πέμπτη (18,56 ευρώ).

Στην έκθεση, η οποία επικεντρώνεται στα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε το ίδρυμα, γίνεται αναφορά στα κατά 9% υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη, ενώ επισημαίνεται η μέτρια επίδοση των λειτουργικών εσόδων, παρά την, όπως τονίζεται, ”θετική τάση” στα έσοδα από τόκους και προμήθειες, αλλά και στο κόστος προσωπικού.

Ο οίκος υπογραμμίζει τον περιορισμό της αύξησης του κόστους προσωπικού, ενώ αποδίδει την κατά 6% αύξηση των καταθέσεων στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ.

Εξάλλου, τα έσοδα από τόκους αναφέρονται ως ”συμπιεσμένα” από την πολιτική της ΕΚΤ για μειωμένα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v