Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Τι προβλέπει για το γ΄ τρίμηνο των τραπεζών

Εκτιμήσεις για την πορεία των τραπεζών στο γ΄ τρίμηνο παραθέτει η Deutsche Bank. Αναμένει αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες. Επαναδιατυπώνει τις συστάσεις buy.

Deutsche Bank: Τι προβλέπει για το γ΄ τρίμηνο των τραπεζών

Τις προβλέψεις για τα κέρδη γ΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών παρουσιάζει η Deutsche Bank σε έκθεση με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

Ο διεθνής οίκος αναμένει για τις τέσσερις τράπεζες αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες λόγω της πτώσης του κόστους χρηματοδότησης και του ευνοϊκότερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Για την Alpha BankΑΛΦΑ -2,13%, που ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων σήμερα, προβλέπει ζημίες ύψους 37 εκατ. και έσοδα 629 εκατ. ευρώ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (ΝΙΜ) εκτιμάται στο 2,73%.

Ο ισολογισμός της Alpha θα ενισχυθεί από την εξαγορά της Citibank, σημειώνει η Deutsche Bank.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, εκτιμά ότι θα καταγράψει οριακές ζημίες 13 εκατ. και έσοδα 940 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο προβλέπεται να ανέλθει στο 2,85%.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου με ανάκαμψη του NIM στην Τουρκία.

Η Deutsche Bank προβλέπει ζημίες 254 εκατ. για τη Eurobank και έσοδα 475 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο υπολογίζεται στο 2,08%.

Για την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ζημίες 213 εκατ. και έσοδα 609 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αναμένεται στο 2,34%.

Τόσο για τη Eurobank όσο και για την Πειραιώς προβλέπει αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες.

Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση buy για τις μετοχές των τεσσάρων τραπεζών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα η Alpha, στις 6 Νοεμβρίου η Εθνική και στις 7 Νοεμβρίου η Eurobank.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v