Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Τι προβλέπει για το γ΄ τρίμηνο των τραπεζών

Εκτιμήσεις για την πορεία των τραπεζών στο γ΄ τρίμηνο παραθέτει η Deutsche Bank. Αναμένει αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες. Επαναδιατυπώνει τις συστάσεις buy.

Deutsche Bank: Τι προβλέπει για το γ΄ τρίμηνο των τραπεζών

Τις προβλέψεις για τα κέρδη γ΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών παρουσιάζει η Deutsche Bank σε έκθεση με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

Ο διεθνής οίκος αναμένει για τις τέσσερις τράπεζες αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες λόγω της πτώσης του κόστους χρηματοδότησης και του ευνοϊκότερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Για την Alpha Bank, που ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων σήμερα, προβλέπει ζημίες ύψους 37 εκατ. και έσοδα 629 εκατ. ευρώ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (ΝΙΜ) εκτιμάται στο 2,73%.

Ο ισολογισμός της Alpha θα ενισχυθεί από την εξαγορά της Citibank, σημειώνει η Deutsche Bank.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, εκτιμά ότι θα καταγράψει οριακές ζημίες 13 εκατ. και έσοδα 940 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο προβλέπεται να ανέλθει στο 2,85%.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου με ανάκαμψη του NIM στην Τουρκία.

Η Deutsche Bank προβλέπει ζημίες 254 εκατ. για τη Eurobank και έσοδα 475 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο υπολογίζεται στο 2,08%.

Για την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ζημίες 213 εκατ. και έσοδα 609 εκατ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αναμένεται στο 2,34%.

Τόσο για τη Eurobank όσο και για την Πειραιώς προβλέπει αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες.

Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση buy για τις μετοχές των τεσσάρων τραπεζών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα η Alpha, στις 6 Νοεμβρίου η Εθνική και στις 7 Νοεμβρίου η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v