Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβαθμίζει ΟΤΕ και ανεβάζει Cosmote η HSBC

Σε υποβάθμιση του ΟΤΕ σε ”neutral” από ”overweight” και μείωση της τιμής-στόχου στα 22,7 ευρώ ανά μετοχή, από 26 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 11/4 η HSBC. Στην ίδια έκθεση αναφέρει ότι προτιμά την Cosmote, την οποία και αναβαθμίζει σε ”overweight” από ”neutral”, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ, από 23,5 ευρώ προηγουμένως.

Υποβαθμίζει ΟΤΕ και ανεβάζει Cosmote η HSBC
Σε υποβάθμιση του ΟΤΕ σε ”neutral” από ”overweight” και μείωση της τιμής-στόχου στα 22,7 ευρώ ανά μετοχή, από 26 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 11/4 η HSBC.

Στην ίδια έκθεση αναφέρει ότι προτιμά την Cosmote, την οποία και αναβαθμίζει σε ”overweight” από ”neutral”, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ, από 23,5 ευρώ προηγουμένως.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 20,70 ευρώ και της Cosmote στα 22,90 ευρώ.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η HSBC εκτιμά πως το Δημόσιο δεν θα καταφέρει να βρει στρατηγικό εταίρο για τον Οργανισμό, μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών, και πως θα επιλέξει τη λύση της ιδιωτικής τοποθέτησης για το 10%-15% του ΟΤΕ με τη διαδικασία του accelerated book building, κάτι που θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να ασκήσει πιέσεις στη μετοχή.

Επίσης, αν και συνεχίζει να θεωρεί ότι υπάρχει δυναμική στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, ωστόσο η εμπιστοσύνη της HSBC έχει πλέον μειωθεί, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου του Οργανισμού.

Για την Cosmote η HSBC σημειώνει πως η αναβάθμιση και η αύξηση της τιμής-στόχου γίνεται προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται οι αυξήσεις των αποτιμήσεων κυρίως στην Cosmote Ελλάδας και στην Cosmote Ρουμανίας.

Αναφέρει πως τα θεμελιώδη της Cosmote παραμένουν ισχυρά, ιδιαίτερα μετά την εξαγορά της Γερμανός, ενώ η ενδεχόμενη εξαγορά των μειοψηφιών από τον ΟΤΕ με λογικό premium μειώνει το προφίλ ρίσκου της Cosmote. Η HSBC θεωρεί την Cosmote την καλύτερη μετοχή από τον κλάδο των ελληνικών τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v