ΟΤΕ: Ισχυρότερος από τον ευρω-ανταγωνισμό λέει η Eurobank Eq.

Τις προβλέψεις για την κερδοφορία του Οργανισμού παραθέτει σε report η Eurobank Equities. Oι εκτιμήσεις για τα ομόλογα του ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Ισχυρότερος από τον ευρω-ανταγωνισμό λέει η Eurobank Eq.
Ο ΟΤΕΟΤΕ -0,42%
απολαμβάνει ανώτερης χρηματοοικονομικής θέσης συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, αναφέρει η Eurobank Equities σε έκθεση με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η προσαρμοσμένες ταμειακές ροές του Οργανισμού υπερέβησαν τα 700 εκατ. ευρώ τόσο το 2012 όσο και το 2013. Παράλληλα βελτιωμένες εμφανίστηκαν οι ταμειακές ροές το β΄ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το πρώτο.

Ο Οργανισμός αντιμετώπισε με επιτυχία τα θέματα ρευστότητας, ενώ προχώρησε στην επιθετική απομόχλευση του ισολογισμού του, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα ομόλογα του Οργανισμού αναφέρει πως τις τελευταίες εβδομάδες τα spreads αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 79 μονάδες βάσης.

Η απόδοση (ΥΤΜ) κυμαίνεται από 1,9% για το ομόλογο που λήγει το 2015 έως 3,8% για το ομόλογο λήξης 2020.

Για φέτος η χρηματιστηριακή προβλέπει προ φόρων κέρδη 432 εκατ. και έσοδα 3,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v