Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K:Θετικές προοπτικές για ΧΑ, νέες τιμές -στόχοι

Παραμένει θετική για τις προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών η P&K στο εβδομαδιαίο report (4/4) τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την πιστωτική επέκταση, την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και τη λειτουργική μόχλευση. Νέες τιμές-στόχοι για ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ.

P&K:Θετικές προοπτικές για ΧΑ, νέες τιμές -στόχοι
Παραμένει θετική για τις προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών η P&K στο εβδομαδιαίο report (4/4) τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την πιστωτική επέκταση, την περιφερειακή ανάπτυξη, την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά και τη λειτουργική μόχλευση.

Όπως εκτιμά, τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων θα τρέξουν με ρυθμό 20% το 2007, ενώ ως σημαντικότερες πηγές ”αβεβαιότητας” διακρίνει την επιβράδυνση της χορήγησης των δανείων, την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζών, τις ενεργειακές τιμές, το ρυθμιστικό περιβάλλον για την ενέργεια και το gaming αλλά και τις καθυστερήσεις στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σε δύο ξεχωριστές εκθέσεις της (4/4) μεταβάλει τις τιμές–στόχους για τη ΔΕΗ και τη ΜΕΤΚΑ.

Για τη ΔΕΗ μειώνει στα 16,32 ευρώ, από 20,1 ευρώ πριν, την τιμή–στόχο, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει σε ”underweight” τη σύσταση.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει επιφυλάξεις για την πιθανότητα να βελτιωθούν οι ”καταστάσεις” στην Επιχείρηση το τρέχον έτος και υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για μεγέθη της ΔΕΗ.

Ειδικότερα προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στο 0,54 ευρώ το 2007, στο 0,7 ευρώ το 2008 και στο 1,01 ευρώ το 2009.

Αντίθετα, ενισχύει στα 15,5 ευρώ, από 12,7 ευρώ πριν την τιμή–στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Η υψηλότερη τιμή οφείλεται στη στρατηγική συμφωνία του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa και τη συμφωνία για την κατασκευή ανθρακικού σταθμού 600 MW που οδηγεί τη χρηματιστηριακή να προχωρήσει σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την εταιρία.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της εισηγμένης θα ανέλθουν στο 1,16 ευρώ το 2008 και στο 1,28 το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v