Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές εκτιμήσεις για Εθνική, Eurobank από Marfin

Προς τα πάνω αναπροσαρμόζει τις προβλέψεις η Marfin Hellenic για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους της Εθνικής, ενώ για τα χρηματοοικονομικά έσοδα υποστηρίζει το αντίθετο. Για την Eurobank θεωρεί πως τα θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την καλή πορεία των λειτουργικών εσόδων του ομίλου. Και για τις δύο μετοχές συστήνει ”αναμονή” με τιμή στόχο τα 19 και 13,2 ευρώ αντίστοιχα.

Θετικές εκτιμήσεις για Εθνική, Eurobank από Marfin
Τις εκτιμήσεις της για την πορεία των δύο κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων στην χώρα μας (Εθνική Τράπεζα Eurobank), υπό το φως της ανακοίνωσης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το α΄ εξάμηνο του 2002, παρουσιάζει η Marfin Hellenic στο πρωϊνό report της.

Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα η Marfin Hellenic θεωρεί σημαντικότερο στοιχείο των αποτελεσμάτων την θετική πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους (αύξηση 9%) στο β΄ τρίμηνο, εξέλιξη η επέτρεψε στην τράπεζα να παρουσιάσει, σε ετήσια βάση, οριακή ενίσχυση στα καθαρά κέρδη της από τόκους για το α΄ εξάμηνο.

Τα καθαρά κέρδη από τόκους υπερέβησαν κατά 3% τις εκτιμήσεις της Marfin Hellenic, εξέλιξη που βέβαια αντισταθμίσθηκε από συρρικνούμενα χρηματοοικονομικά έσοδα, δεδομένο που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το report, την καλύτερη σύνθεση των λειτουργικών εσόδων, τα οποία κινήθηκαν σε συνάφεια με τις προβλέψεις της Marfin Hellenic.

Τα θετικότερα (κατά 10%) αποτελέσματα σε σχέση με τις εκτιμήσεις οφείλονται στις χαμηλότερες προβλέψεις αλλά και στα πέραν των αναμενόμενων εκτάκτων εσόδων.

Η Marfin Hellenic αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της αναφορικά με την πορεία των καθαρών εσόδων της Εθνικής Τράπεζας, αλλά κρατά τις επιφυλάξεις της για τα χρηματοοικονομικά, προβλέποντας καθοδική πορεία, ενώ συστήνει ”αναμονή”, δίνοντας τιμή στόχο τα 19 ευρώ.

Για την Eurobank, που δημοσίευσε επίσης χθες τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2002, η Marfin Hellenic αναφέρει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους - 19,5% ετησίως, 8% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο – διαψεύδοντας εαυτούς κατά 3%.

Ανάλογα θετική πορεία διέγραψαν τα καθαρά έσοδα από προμήθειες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9%, σε ετήσια βάση. Στον αντίποδα, τα χρηματοοικονομικά έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 65,7%, δεδομένο που οφείλεται στις ζημιές αποτίμησης χρεογράφων ύψους 9,8 εκατ. ευρώ.

Στο report τονίζεται πως αν και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ελαφρά υψηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic, τα καθαρά κέρδη (116 εκατ. ευρώ) παρουσίασαν μείωση 3% υψηλότερη των προβλέψεων, εξέλιξη που οφείλεται στις αρνητικές μειοψηφίες, αφού οι θυγατρικές εταιρίες επενδύσεων του ομίλου ”συνέδραμαν” αρνητικά στην κερδοφορία του ομίλου.

Καταληκτικά η Marfin Hellenic θεωρεί τα αποτελέσματα θετικά, επιβεβαιώνοντας την καλή πορεία των λειτουργικών εσόδων του ομίλου, ενώ συστήνει ”αναμονή” με τιμή στόχο τα 13,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v