Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Αβαξ: Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ τα μεγέθη ΄06

Ανάλογα με τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του 2006 της JP Άβαξ σύμφωνα με τα σχόλια των χρηματιστηριακών στα πρωινά report (30/03), ενώ μερίδα εξ αυτών τονίζει τα κέρδη από τα έργα παραχώρησης και την φορολογική επιβάρυνση. Δείτε τις εκτιμήσεις από HSBC, Αlpha Finance, Marfin - Egnatia, Εθνική ΑΧΕ.

J&P Αβαξ: Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ τα μεγέθη ΄06
Ανάλογα με τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του 2006 της JP Άβαξ σύμφωνα με τα σχόλια των χρηματιστηριακών στα πρωινά report (30/03), ενώ μερίδα εξ αυτών τονίζει τα κέρδη από τα έργα παραχώρησης αλλά και την φορολογική επιβάρυνση.

Ειδικότερα η HSBC τονίζει ότι τα κέρδη της εταιρίας ενισχύθηκαν σημαντικά από τις συμμετοχές σε έργα παραχώρησης, αναφέρει ότι τα λειτουργικά περιθώρια των κατασκευών ανέκαμψαν στο δ΄ τρίμηνο, ενώ τονίζει την επιβάρυνση από τη φορολογία.

Η Alpha Finance αποδίδει την αύξηση των κερδών στα έσοδα από συνδεδεμένες εταιρίες αλλά και στα υψηλότερα περιθώρια, τα οποία κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει ότι οι ταμειακές ροές της JP Αβαξ κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ αντίθετα η φορολογική επιβάρυνση στο δ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε άνω των προβλέψεών της.

Η Marfin – Egnatia επισημαίνει ότι η J&P Aβαξ είχε ανακοινώσει αδύναµα περιθώρια κέρδους στα προηγούµενα τρίµηνα του έτους και ανέμενε την ίδια τάση και για το δ΄ τρίµηνο του 2006.

Τα αδύναµα περιθώρια κέρδους στον κατασκευαστικό τοµέα είναι ο κυριότερος παράγοντας για τις εκτιµήσεις της χρηματιστηριακής από την στιγµή που το παρόν ανεκτέλεστο εξασφαλίζει την σηµαντική αύξηση του τζίρου τα επόµενα 3-4 χρόνια.

Θα περιµένουµε τα σχόλια της διοίκησης και τις εκτιµήσεις της για την εξέλιξη των περιθωρίων αλλά δεδοµένου ότι ενσωµατώνουµε ένα σχετικά αισιόδοξο σενάριο για τα περιθώρια κέρδους στις εκτιµήσεις µας πιθανές επιφυλάξεις της διοίκησης θα οδηγούσανε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιµήσεων µας, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v