Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της UBS για την Πειραιώς

Στα 6 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς η UBS (6/8) ενώ συστήνει ”διακράτηση”. Μειωμένα κατά 10% εκτιμά τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της τράπεζας (38 εκατ. ευρώ), ενώ σημαντική αύξηση προβλέπει για τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Εκθεση της UBS για την Πειραιώς
Τιμή στόχο τα 6 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Πειραιώς έκθεση της UBS, με ημερομηνία 6 Αυγούστου, 10% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την ίδια ημερομηνία (6,6 ευρώ). Στην ίδια έκθεση, συστήνεται ”διακράτηση θέσεων” (hold), ενώ εκφράζονται εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της τράπεζας που ανακοινώνονται στις 19 του τρέχοντος μήνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, τα κέρδη της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 38 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση της τάξης του 10%, κάτι που αποδίδεται σε λιγότερα έσοδα από συναλλαγές και προμήθειες. Η UBS παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2002 δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με αυτά του 2001, καθώς πλέον συνυπολογίζονται και οι επιδόσεις της ΕΤΒΑ.

Στην απόκτηση ακριβώς της ΕΤΒΑ αποδίδει η έκθεση τη σημαντική διεύρυνση των εσόδων από τόκους κατά 62%, ενώ αν εξαιρεθεί η συμβολή της, αυτά θα διαμορφωθούν στο 20%, αύξηση οφειλόμενη στην άνοδο του αριθμού των δανείων κατά 19%.

Το κόστος προσωπικού αναμένεται να ανακοινωθεί αυξημένο κατά 21% λόγω των δαπανών για την απορρόφηση της ΕΤΒΑ, ενώ αν αυτή εξαιρεθεί, υπάρχει η τάση το κόστος προσωπικού να διαμορφωθεί, για το σύνολο του 2002, στο +4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v