Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Morgan Stanley-Citigroup ”σφάζουν” τη μετοχή

Με τιμή-στόχο τα 13 ευρώ με σύσταση ”underweight” υποδέχθηκε η Μorgan Stanley τα μεγέθη 2006 της ΔΕΗ, ενώ η Citigroup έκοψε την τιμή στα 16 ευρώ (από 18,5) με σύσταση ”sell”. Η Citigroup δηλώνει ότι παραμένει ”πωλητής” για τη μετοχή της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως υπάρχουν πολύ καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες αλλού.

ΔΕΗ: Morgan Stanley-Citigroup ”σφάζουν” τη μετοχή
Με τιμή-στόχο τα 13 ευρώ με σύσταση ”underweight” υποδέχθηκε η Μorgan Stanley τα μεγέθη 2006 της ΔΕΗ, ενώ η Citigroup έκοψε την τιμή στα 16 ευρώ (από 18,5) με σύσταση ”sell”.

Αναλυτικότερα, η Morgan Stanley αναφέρει ότι μειώνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ κατά 13%, ενώ η νέα τιμή-στόχος των 13 ευρώ υποδηλώνει περιθώριο πτώσης 34%.

Παράλληλα, μειώνει κατά 17% τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ για το 2007 και κατά 9% για το 2008, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν για τη χρήση του 2006.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, αναφέρει η Morgan Stanley, άφησε να εννοηθεί ότι το 2007 δεν θα είναι χρονιά ανάκαμψης και, επιπλέον, παρά τις δυσκολίες της Επιχείρησης, δεν φάνηκε να αισθάνεται πως υπάρχει άμεση ανάγκη για επιθετικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως αυτό θα απογοητεύσει τους επενδυτές που ελπίζουν σε αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, στα ”πρότυπα” του ΟΤΕ.

Η Citigroup από την πλευρά της δηλώνει ότι παραμένει ”πωλητής” για τη μετοχή της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως υπάρχουν πολύ καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες αλλού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v