Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τι εκτιμά για ΕΛΤΕΧ, JP Άβαξ και ΓΕΚ

Στον κύκλο εργασιών του κομματιού των κατασκευών και στα περιθώρια EBIT πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή, εκτιμά η Citigroup στο Greek Filter (26/03), στο οποίο παραθέτει τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα 2006 των ΕΛΤΕΧ, Άβαξ και ομίλου ΓΕΚ. Δείτε τις τιμές-στόχους.

Citigroup: Τι εκτιμά για  ΕΛΤΕΧ, JP Άβαξ και ΓΕΚ
Στον κύκλο εργασιών του κομματιού των κατασκευών και στα περιθώρια EBIT πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του 2006, εκτιμά η Citigroup στο Greek Filter (26/03), στο οποίο παραθέτει τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα 2006 των ΕΛΤΕΧ, Άβαξ και ομίλου ΓΕΚ.

Ειδικότερα προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της ΕΛΤΕΧ θα υποχωρήσουν κατά 2%, διαμορφούμενα στα 59 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών θα προσεγγίσει τα 678 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 16%.

Η προσοχή θα πρέπει να επικεντρωθεί στις προοπτικές του περιθωρίου EBIT του κατασκευαστικού κομματιού της ΕΛΤΕΧ και όχι στην πορεία του 2006, αναφέρει η Citigroup, εκτιμώντας ότι η όποια αδυναμία εμφανίσει η μετοχή της εταιρίας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να θεωρηθεί αγοραστική ευκαιρία.

Παράλληλα διατηρεί την τιμή–στόχο των 11,5 ευρώ.

Για τον όμιλο ΓΕΚ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 19%, στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 14%, στα 313 εκατ. ευρώ.

Η Citigroup θα στρέψει την προσοχή της τόσο στο κατασκευαστικό όσο και στο ενεργειακό κομμάτι του ομίλου, ενώ προβλέπει ότι η ΓΕΚ μπορεί να καταγράψει το δεύτερο υψηλότερο περιθώριο EBIT στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο, μετά τη Μηχανική.

Για τη μετοχή της εταιρίας επαναδιατυπώνει την τιμή–στόχο των 9,83 ευρώ.

Εξάλλου προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της JP Άβαξ θα ενισχυθούν κατά 37%, προσεγγίζοντας τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 347 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση 3%.

Τα περιθώρια EBIT της εταιρίας διαμορφώθηκαν μεταξύ 5,5% και 6% στο εννεάμηνο του 2006 και η προσοχή θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό το μέγεθος, αναφέρει ο διεθνής οίκος.

Η Citigroup διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,26 ευρώ για τη μετοχή της JP Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v