Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Αύξηση κερδών- πωλήσεων, βλέπει η HSBC

Αύξηση των πωλήσεων κατά 8% έως τα 956 εκατ. ευρώ προβλέπουν οι προσαρμοσμένες εκτιμήσεις της HSBC ότι θα εμφανίσουν τα αποτελέσματα έτους της Vivartia που ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα.

Vivartia: Αύξηση κερδών- πωλήσεων, βλέπει η HSBC
Αύξηση των πωλήσεων κατά 8% έως τα 956 εκατ. ευρώ προβλέπουν οι προσαρμοσμένες εκτιμήσεις της HSBC ότι θα εμφανίσουν τα αποτελέσματα έτους της Vivartia που ανακοινώνονται αργότερα, σήμερα το απόγευμα.

Τα EBITDA (εξαιρουμένων των 16,5 εκατ. ευρώ που αποτελεί εφάπαξ πληρωμή εκ μέρους της Danone το 2005) εκτιμώνται αυξημένα κατά 10% στα 144 εκατ. ευρώ, ενώ τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη στα 43,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14% στα 52,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα της Vivartia δεν είναι συγκρίσιμα σε ετήσια βάση, καθώς η εταιρία πούλησε τον κλάδο του παγωτού το Μάιο του 2006, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου συγχωνεύθηκε με την Chipita και εξαγόρασε μειοψηφίες σε Μπάρμπα- Στάθη και Goody’s.

Προκειμένου να καταλήξει στις παραπάνω προβλέψεις, ο οίκος έκανε την παραδοχή ότι τόσο η πώληση του κλάδου παγωτού όσο και οι κινήσεις συγχώνευσης, έλαβαν χώρα στην αρχή του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v