Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τι εκτιμά για ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΤΕΧ, ΑVAX

Τις εκτιμήσεις της για τα επικείμενα αποτελέσματα αλλά και τη γενικότερη εικόνα των ΓΕΚ, Τέρνα, Ελληνική Τεχνοδομική και J&P AVAX καταθέτει η Marfin-Egnatia σε έκθεσή της για τον κλάδο, με σημερινή (23/3) ημερομηνία, όπου τονίζει ότι τα μεγέθη δ’ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά αλλά ενδέχεται να επηρεάσουν το βραχυπρόθεσμο momentum των μετοχών. Αναλυτικές προβλέψεις για τα αποτελέσματα 2006 των εταιριών.

Marfin: Τι εκτιμά για ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΤΕΧ, ΑVAX
Τις εκτιμήσεις της για τα επικείμενα αποτελέσματα αλλά και τη γενικότερη εικόνα των ΓΕΚ, Τέρνα, Ελληνική Τεχνοδομική και J&P AVAX καταθέτει η Marfin-Egnatia σε έκθεσή της για τον κλάδο, με σημερινή (23/3) ημερομηνία, όπου τονίζει ότι τα μεγέθη δ’ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά αλλά ενδέχεται να επηρεάσουν το βραχυπρόθεσμο momentum των μετοχών.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι κατασκευαστικές που καλύπτει υπεραπέδωσαν του Γενικού Δείκτη από την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου 2006, παρά τα απογοητευτικά περιθώρια κερδοφορίας του κλάδου, ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων στην εκτέλεση έργων αλλά και έκτακτων δαπανών. Η υπεραπόδοση έχει βασιστεί στη συνεχιζόμενη αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου, στην κινητικότητα στις εξαγορές και στις εξελίξεις στον ενεργειακό κλάδο.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο κλάδος θα γίνει πιο ”ευαίσθητος” στην εξέλιξη των περιθωρίων κερδοφορίας ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω κινητικότητα στις εξαγορές.

Ειδικότερα, η Marfin-Egnatia εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Ελληνικής Τεχνοδομικής θα διαμορφωθούν στα 67,4 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2006, αυξημένα κατά 10%. Προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 23% στα 716,5 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να εμφανίζονται μειωμένα κατά 10% στα 87,1 εκατ. ευρώ.

Για την J&P Avax, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση 74,6% στα καθαρά της κέρδη, στα 22,3 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2006. Τα έσοδα της εταιρίας εκτιμώνται στα 340,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,8% έναντι της αντίστοιχης χρήσης του 2005, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 21,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12,4%.

Η Marfin-Egnatia εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της ΓΕΚ θα διαμορφωθούν στα 18,7 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2006, σχεδόν αμετάβλητα από την προηγούμενη χρήση. Προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 7% στα 294,3 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να εμφανίζονται αυξημένα κατά 7% στα 67,7 εκατ. ευρώ.

Για την Τέρνα η Marfin-Egnatia προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση 50% στα καθαρά της κέρδη, στα 20,8 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2006. Τα έσοδα της εταιρίας εκτιμώνται στα 270,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10% έναντι της αντίστοιχης χρήσης του 2005, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 54,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v